1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήμος Κορινθίων| Πανικός με τα  «Κλειδωμένα» ΑΦΜ

0

Επίθεση με ραβασάκια εξαπολύει το τελευταίο διάστημα ο δήμος Κορινθίων σε όσους δημότες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο κυρίως από δημοτικά τέλη.

Μάλιστα, πολλοί πληροφορήθηκαν από τον υπάλληλο της ΔΟΥ ότι χρωστούν στον Δήμο, καθώς δεν είχαν λάβει ποτέ κάποια ειδοποίηση. Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι υπάλληλοι, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους.

Έτσι, οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει μπλοκάρει για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

 

Βεβαίως υπάρχουν και πολλοί που έλαβαν το ραβασάκι και προέβηκαν άμεσα στο δημαρχείο Κορίνθου για ρύθμιση των χρεών τους όμως αδυνατούν να προκαταβάλουν το 30% των οφειλών τους που απαιτείται.

Επιχειρηματίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο sfedona.gr :

«Εμένα τα έσοδα μου προέρχονται από το κράτος (ΕΣΠΑ, κ.α.) δεν μπορώ όμως να πληρωθώ γιατί ο δήμος, μέσω της Εφορίας, μου έχει δεσμεύσει το ΑΦΜ και δεν παίρνω φορολογική ενημερότητα. Πως μπορώ λοιπόν να δώσω το 30% των οφειλών μου που μου ζητάει για να με ξεμπλοκάρουν; Είναι τρελό»

Να αναφέρουμε ότι ο δήμος, σύμφωνα με το νόμο μπορεί να διεκδικήσει τα έσοδά του με αυτόν τον τρόπο από τους φορολογούμενους αλλά πολλοί συνδημότες μας εξέφρασαν την εξής απορία – παράπονο:

«Από μέρα σε μέρα θα μπει σε ισχύ το νομοσχέδιο για ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς τους δήμους σε 100 δόσεις. Γιατί στέλνουν τώρα τα ραβασάκια από το δήμο Κορινθίων και δεν περίμεναν λίγο; Μας βάζουν την θηλιά στο λαιμό με αυτό τον τρόπο».

Οικολογική η προεκλογική εκστρατεία της Δήμητρας Λυμπεροπούλου

Previous article

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.