Εκλογές 2019ΠΡΟΣΩΠΑΣυνεντεύξεις

Γιάννα Μπεκιάρη: «Στη ζωή δεν παίρνεις ποτέ αυτό που αξίζεις, παίρνεις πάντα αυτό που διεκδικείς»

0

Η Γιάννα Μπεκιάρη είναι μια δυναμική γυναίκα που έχει μάθει να στηρίζεται  στον εαυτό της και να αντιμετωπίζει με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής. Έτοιμη πάντα για δράση καθώς η λέξη δυσκολία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της. Είναι η γυναίκα που περνάει εύκολα την ιδέα σε πράξη. Αυτό απαιτεί άλλωστε και η δουλειά της στο χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια.

Η Γιάννα Μπεκιάρη εμπιστεύτηκε τον δήμαρχο και υποψήφιο και πάλι στις εκλογές τις 26η Μαϊου, Αννίβα Παπακυριάκο και συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Δήμου Βέλου-Βόχας».

Επέλεξα να συμπορευθώ με έναν άνθρωπο τίμιο, προσιτό, ανθρώπινο, συλλογικό, δουλευτή,τον Αννίβα Παπακυριάκο και την αξιόλογη ομάδα του. Τον άνθρωπο που κράτησε τον Δήμο ζωντανό…

Έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε πως η ίδια σχεδιάζει να βοηθήσει το δήμο της αν εκλεγεί δημοτική σύμβουλος. Μια ανοιξιάτικη μέρα του Μαΐου πήραμε το αυτοκίνητο και συνομιλώντας διανύσαμε πολλά χιλιόμετρα χαζεύοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Επιμέλεια συνέντευξης: Νάνσυ Γιαννιδάκη

1. Κάθε δήμος θα πρέπει να φροντίζει οι δημότες του να έχουν δωρεάν παροχές υγείας. Είναι στο πλάνο σας, αν εκλεγείτε, να ασκήσετε πιέσεις για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο δήμο Βέλου-Βόχας;

Το θεωρώ απαραίτητο. Αναβάθμιση των Κοινοτικών Ιατρείων και παράλληλα παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας, που βρίσκονται εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στις προτάσεις μου επίσης είναι:

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Συνεργασία με τους Ιατρικούς και τους Παιδιατρικούς Συλλόγους της Επικράτειας, για την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης των γονέων, σχετικά με την υγεία των παιδιών τους. Προληπτικοί έλεγχοι και προληπτική εξέταση παιδιών, όπως επίσης και καθοδήγηση των νέων μητέρων σε θέματα καθημερινότητας (πχ. θηλασμού, φροντίδας μωρού κτλ.).

ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δημιουργία ειδικής ομάδας επιστημόνων (Γιατρών ,Διαιτολόγων, Γυμναστών), η οποία θα εκπονεί ενημερωτικές καμπάνιες με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας , με δωρεάν παρακολούθηση ατομικού προγράμματος υγιεινής διατροφής του παιδιού κάθε 15νθημερο και την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας. Οι καμπάνιες θα επεκταθούν σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με διαδραστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία των κοινοτήτων του Δήμου μας.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ
Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας, που προβλέπει τα είδη που μπορούν να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία. Συχνός έλεγχος από πιστοποιημένα κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας στους χώρους των σχολείων και ενημέρωση για συμμόρφωση των ιδιοκτητών των κυλικείων, σχετικά με τα επιτρεπόμενα είδη που μπορούν να καταναλώνουν οι μαθητές.
Εφαρμογή του θεσμού του «Πρότυπου Κυλικείου» στα Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή των γονέων, αλλά και των ίδιων των παιδιών.

 

Μια μέρα ο παππούς μου, 98 ετών μου είπε:”εγγονή μου ,το κεφάλι θα το σκύβεις μόνο για να δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου”

2. Τι μπορείτε να κάνετε για την αναβάθμιση και την επέκταση των σχολικών κτιρίων του δήμου ώστε να εξυπηρετούν το σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης;

Θα προσπαθήσω εάν και εφόσον αξιωθώ να εκλεγώ δημοτική σύμβουλος, σε άμεση συνεργασία με την δημοτική Αρχή αλλά και το ΥΠΠΕΘ να σχεδιάσουμε την προμήθεια ψηφιακού υλικού για τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Επιπλέον θα πρέπει να άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες για: Ανέγερση και Επέκταση σχολικών κτιρίων, Εργαστήρια Πληροφορικής, Εργαστήρια Ανοιχτών Τεχνολογιών – Καινοτομίας και φυσικά ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων στο δήμο Βέλου-Βόχας και ανάπλαση των προαυλίων.

Μία μεγάλη επιτυχία για το Δήμο μας θα είναι η ένταξη ενός ακόμη σοβαρού έργου για την περιοχή μας  όπως είναι η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στα βόρεια του  Ζευγολατιού, ωθώντας όλο και περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό,όπως επίσης η δημιουργία κολυμβητηρίου στα όρια του Δήμου Βέλου Βόχας.

Επιδίωξη μου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, είναι τα σχολικά γεύματα και τα κοινωνικά φροντιστήρια. Οφείλουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

Κλείνοντας, να σου πω, πως θα ήθελα να δω τα σχολεία μας πιο… χαρούμενα στην όψη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Πρόκειται για μια εξαιρετική εθελοντική δράση που μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Urban Act που εκτελεί ένα μοναδικό έργο σχετικά με την τοιχογραφία στα σχολεία της Ελλάδας, με την επωνυμία «Zografizontas Sxolika Ktiria».Το πρόγραμμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, των Δήμων της Ελλάδας, της υποστήριξης των σχολείων και των ενώσεων γονέων και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών γκράφιτι…

Ως τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείων Ζευγολατιού αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. που συμπορευθήκαμε τα 4 χρόνια μαζί και προσπαθήσαμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στην “μικρή κοινωνία ” των παιδιών μας, το σχολείο, είμαστε τόσο χαρούμενοι που πριν λίγες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση για το έργο με τίτλο: ΄΄Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων Δήμου Βέλου Βόχας΄΄

3. Ένας δήμος, με μεγάλο αγροτικό πληθυσμό, τι προτεραιότητες οφείλει να βάλει;

Θέτω ως άμεση προτεραιότητα τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου, γιατί πιστεύω ότι η ανάπτυξη της περιοχής, εκτός των άλλων, περνάει υποχρεωτικά και μέσα από την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.

Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να φροντίσουμε για:
Αποκατάσταση Αγροτικής Οδοποιίας
Η καλή κατάσταση του αγροτικού δικτύου για να μπορούν να πηγαίνουν οι αγρότες/ κτηνοτρόφοι στους  χώρους εργασίας τους (χωράφια, κτηνοτροφικές μονάδες) αποτελεί πρωταρχική ανάγκη. Η σημερινή κατάσταση στην αγροτική οδοποιία σε όλη την περιοχή του Δήμου μας δεν είναι ικανοποιητική, ειδικά μετά από βροχές και άλλα καιρικά φαινόμενα.Στόχος η συνεχή και άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές.

Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου
Η άρδευση είναι ζωτικής σημασίας για τις καλλιέργειες. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει παραγωγή.Οι παρεμβάσεις σε αυτό τον τομέα θα αυξηθούν με την επιτάχυνση των διαδικασιών νομιμοποίησης όλων των υφιστάμενων γεωτρήσεων άρδευσης του Δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
Δεκάδες αγρότες είδαν γι’ακόμη μια φορά τις παραγωγές τους να χάνονται τα όποια κέρδη τους να εξανεμίζονται και να προσφεύγουν στον ΕΛΓΑ για πενιχρές αποζημιώσεις
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας είναι αφημένοι στην κυριολεξία στην τύχη τους, δίχως καμία αρωγή σε ότι αφορά ζητήματα επιμόρφωσης ,βοήθειας και εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την βελτίωση και την προώθηση των προϊόντων τους. Το ίδιο μόνοι παραμένουν ακόμη και την ώρα που έρχεται η φυσική ή όποια άλλη καταστροφή.
Στόχος  και ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα συνεχής ενημέρωση σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που θα ασχολούνται με τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Επιμόρφωση σε σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, εκτροφής αλλά και διάθεσης των τοπικών προϊόντων. Στήριξη μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. και του ΕΣΠΑ για αγρότες και κτηνοτρόφους με κάλυψη των εξόδων επιμόρφωσης.

Ο ρόλος των αιρετών οργάνων δεν είναι παιχνίδι  εντυπωσιασμού, ρουσφετολογικής  ανταποδοτικότητας και  Δημοσιών  Σχέσεων

4. Γιατί επέλεξες να συνεργαστείς με τον νυν και υποψήφιο δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο;

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μαίου, είχα την τιμή να έχω αρκετές προτάσεις συμπόρευσης από την πλειοψηφία των υποψήφιων δημάρχων στο Δήμο Βέλου – Βόχας.
Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να επιλέξω αυτόν που -κατά τη γνώμη μου και τα δικά μου δεδομένα – είναι ο πιο άξιος να ξανά – διαχειριστεί το Δήμο Βέλου – Βόχας.
Επέλεξα να συμπορευθώ με τον Αννίβα Παπακυριάκο και την αξιόλογη ομάδα του, με έναν άνθρωπο τίμιο, προσιτό, ανθρώπινο, συλλογικό, δουλευτή.
Έναν άνθρωπο που πραγματικά πιστεύει και αγωνίζεται, για να κτίσουμε όλοι μαζί τον Δήμο του μέλλοντος , στον οποίο θα ζήσουν και θα ευημερήσουν τα παιδιά μας και οι μελλοντικές γενιές. Έναν Δήμο της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τους συμπολίτες μας.
Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με επιλογές που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων.
Στις 26 Μαίου έχουμε επιλογή. Για να γίνουν ξανά οι απλοί πολίτες πρωταγωνιστές.
Ο δήμος μας πρέπει να μας χωράει όλους.
Να μας αγκαλιάζει και να μας αποδέχεται.
Να μην περισσεύει κανείς.
Γι’ αυτό ψηφίζουμε τον γνώστη, τον αγωνιστή, τον άνθρωπο που κράτησε τον Δήμο ζωντανό….. όχι τον ξάδελφο, την ξαδέλφη, τον θείο ,τη θεία, την όμορφη, τον όμορφο….
Η απόφασή μου να είμαι στο πλευρό του Δημάρχου μας Αννίβα Παπακυριάκου και της Δημοτικής Ενωτικής κίνησης Βέλου –Βόχας στηρίζεται στην πεποίθησή μου, ότι όταν είμαστε μαζί, το “μπορώ” γίνεται “μπορούμε”, και το “μπορούμε”, σε αντίθεση με το “μπορώ”, δεν έχει όρια!

Ο απαιτητικός ρόλος του “Σοβαρού” Δημοτικού Συμβούλου δεν με φοβίζει, θα είμαι “καλή μαθήτρια” στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ,υπομονετική και συνάμα εργατική. Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να το επιβεβαιώσουν

 

5. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους συνδημότες σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου για την κοινωνική αποδοχή  στην κοινωνία του Ζευγολατιού, όπου και διαμένω.
Ο γονέας, ο απλός δημότης, ο γείτονας, ο μανάβης ακόμα και ο φούρναρης του χωριού με γνωρίσανε, ως νύφη στο χωριό τους, μέσα από την δράση μου στο σύλλογο γονέων αλλά και την ενεργή συμμετοχή μου σε άλλους αθλητικούς – πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και ομάδες “Ενεργών Πολιτών” του Δήμου μας.
Από τη θέση που είχα εκλεγεί για 4 χρόνια με αξιόλογους γονείς στο Διοικητικό Συμβούλιο , προσπαθήσαμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στην “μικρή κοινωνία ” των παιδιών μας, το σχολείο.
Απέκτησα εμπειρία, γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που βρίσκονταν σε θέσεις “κλειδιά”, επιχειρηματίες της περιοχής όπου μας εμπιστεύτηκαν ως σύλλογο και μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε δράσεις όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό και στόχο τα παιδιά των σχολείων μας. Εξασφαλίσαμε ομαδική ασφάλιση (350 παιδιών) των σχολείων μας τα τελευταία 4 χρόνια, καθιερώσαμε την ετήσια “ποδηλατάδα” στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά και για πρώτη φορά και για τα 4χρόνια καθιερώσαμε την αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών της ΣΤ΄ και το καλωσόρισμα στα πρωτάκια μας.
Μέσα από την εθελοντική μου προσφορά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δοκιμαστώ και σε έναν διαφορετικό ρόλο αυτό του Δημοτικού συμβούλου.
Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις την μικρή κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά σου. Να κάνεις δυο πράγματα, να διευκολύνεις την καθημερινότητα ορισμένων ανθρώπων. Δεν πας να σώσεις την Ελλάδα. Υπάρχει κεντρική εξουσία γι’ αυτή τη δουλειά. Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων! Θες να ασχοληθείς; Κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν. Αδιαφορείς πλήρως; Πάλι κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν! Συνεπώς αφήνεις τη συνείδησή σου να σε οδηγήσει και όπου σε βγάλει…
Από την πλευρά μου λοιπόν ξεκαθαρίζω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του Δήμου Βέλου – Βόχας με ικανούς συνυποψηφίους,νέους ανθρώπους, με όραμα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Ξέρω ότι: «στη ζωή δεν παίρνεις ποτέ αυτό που αξίζεις, παίρνεις πάντα αυτό που διεκδικείς», γι΄αυτό και εγώ “διεκδικώ” την στήριξη και την εμπιστοσύνη στο άτομο μου αλλά και στον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε να είμαι στο πλάι του σε αυτό μου το εγχείρημα, διότι ανεξάρτητα από το αν θα εκλεγώ, θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει τον Δήμο την επόμενη μέρα. Οι πολίτες λοιπόν έχουν ένα πολύ δύσκολο έργο, να επιλέξουν μεταξύ των υποψηφίων, αφού ξεχωρίσουν ανάμεσα τους αυτούς που μπορούν να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών τους.

 

Σήμερα ο Γιώργος Πιέτρης προσκαλεί τους νέους 17-25 ετών στο Me BOG ART

Previous article

Προκήρυξη καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.