ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

6 Γαλάζιες σημαίες στην Κορινθία – Ούτε δείγμα στο δήμο Κορινθίων

0

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Η “Γαλάζια Σημαία“, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 45 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κυματίζουν 6 γαλάζιες σημαίες στην Κορινθία, 5 στην Αργολίδα, 4 στην Αρκαδία, 10 στη Λακωνία και 6 στη Μεσσηνία.

Αναλυτικά :

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ [6]
Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων: Λουτράκι 1, Λουτράκι 2 Πευκάκια-Άγιοι Θεόδωροι
Δήμος Βέλου-Βόχας: Βραχάτι, Κοκκώνι,
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης : Ξυλόκαστρο-Πευκιάς.

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ [5] Δήμος Ερμιονίδας, Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay, Δήμος Ναυπλιέων, Καραθώνα, Κονδύλι, Πλάκα, Τολό.

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ [4] Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Άγιος Ανδρέας-Μύλος, Ατσίγγανος, Καλλιστώ, Ξηροπήγαδο.

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ [10] Δήμος Μονεμβασιάς, Αρχάγγελος, Μεγάλη Άμμος, Μονεμβασιά, Νεάπολη, Πλύτρα-Παχιάμμος, Πορί, Τηγάνια, Δήμος Ανατολικής Μάνης, Γύθειο 2/Σελινίτσα, Μαυροβούνι 2, Σκουτάρι.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ [6] Δήμος Καλαμάτας, Ανατολική Καλαμάτα 1/Ανάσταση, Ανατολική Καλαμάτα 2-Τέρμα Ναυαρίνου, Βέργα- Αλμυρός, Μικρή Μαντίνεια, Δήμος Μεσσήνης, Μπούκα, Δήμος Τριφυλίας, Dunes Beach-Costa Navarino.

Πηγή: ert.gr

Παπαδημούλης από Κόρινθο: Θα παλέψουμε να μην βγει ο Βέμπερ στην θέση του Γιούνκερ”

Previous article

Πάνω από 1.000 αθλητές στο Λουτράκι από 31 χώρες για το Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.