1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΑΠΟΨΕΙΣΕκλογές 2019

Με την επικοινωνία ή την κοινωνία;

0

Όταν η επικοινωνία με τεχνάσματα και τερτίπια επιχειρεί να υποκαταστήσει το δικαίωμα της κοινωνίας να εκφραστεί με δική της ιεράρχηση των επιθυμιών  και αναγκών της…

Όταν ο ένας προσπαθεί να εντυπωσιάσει με σχέδια και εικόνες και όχι με έργα πραγματικά ή να μπερδέψει τους πολίτες με έργα που είτε έκανε άλλος φορέας διοίκησης (πχ Περιφέρεια) είτε αυτός σε προηγούμενες θητείες του και κάνει απολογισμό δεκαετίας αντί απολογία ενός έτους…

Όταν ο άλλος ονειρεύεται και διατυμπανίζει δημοσκοπικό καλπασμό την εποχή που η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αμφισβητείται από όλους – και με πρώτους τους ίδιους τους δημοσκόπους – και σπεύδει πότε να αφομοιώσει και πότε αποζητά να αφομοιωθεί και άλλοτε προσκαλεί επαιρόμενος ή προκαλεί με πολυδάπανες εκστρατείες για να πλασαριστεί ως ο ένας και μοναδικός «εν δυνάμει Δήμαρχος»…

Τότε μιλάμε για την αποθέωση της επικοινωνίας εις βάρος της ουσίας και των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας. Τότε μιλάμε για την εικονική πραγματικότητα και τα fakenews στον Δήμο Σικυωνίων εν έτει 2019. Μπορεί να ήρθαν με καθυστέρηση στον τόπο μας, σε αυτή την εκδοχή τους, αλλά είναι το ίδιο ανούσια, το ίδιο κοστοβόρα και υπηρετούν μόνο την φαινομενικότητα η οποία γίνεται εργαλείο απατηλής προβολής μόνο όσων τα χρησιμοποιούν.

Απέναντι λοιπόν στην εικόνα, το ψέμα και την απάτη ή την οφθαλμαπάτη έρχεται να σταθεί η ειλικρίνεια, η αντικειμενικότητα και ο σεβασμός στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφραστεί ελεύθερα καθώς και η προτροπή να συμμετάσχει ενεργά στα κοινά. Έρχεται μια παρουσία διαφορετική από όλες τις άλλες.

Μια παρουσία που δεν σας κατακεραυνώνει  με διαφημιστικά  τρικ, που δεν σας αφήνει ή δεν σας μετατρέπει σε απλούς θεατές και καταναλωτές προεκλογικών υποσχέσεων. Έρχεται στο σπίτι σας, έρχεται στη γειτονιά σας, συζητάει και σας ζητά να γίνεται συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές μιας άλλης πορείας για το Δήμο μας και όχι να ακολουθήσετε ουτοπικά οράματα και απατηλά όνειρα.

Λέμε λοιπόν όχι στις φιέστες, λέμε όχι στους εικονικούς απολογισμούς, λέμε όχι στις μεσσιανικές παρουσίες, λέμε όχι στα επικοινωνιακά προϊόντα μιας προεκλογικής χρήσης, λέμε όχι στις καιροσκοπικές πρωτοβουλίες.

Λέμε ΝΑΙ στις αγνές προθέσεις, λέμε ΝΑΙ στις ομαδικές και συλλογικές προσπάθειες, λέμε ΝΑΙ σε μια ριζική μεταμόρφωση του τρόπου διοίκησης και συναπόφασης στο Κιάτο και τα χωριά του.

Λέμε ΝΑΙ στον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ» της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων.

 

Παύλος Μπόκος

Υποψήφιος με το Συνδυασμό Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ»

Συνταξιούχος φιλόλογος, πρώην Διευθυντής του 1ου Λυκείου Κιάτου

Ανθεστήρια 2019 – Γιορτή του Ρόδου στο Σχίνο Λουτρακίου

Previous article

Ο Τάκης Λουζιώτης εκπρόσωπος τύπου της “Δύναμης Εξέλιξης”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.