5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται να σώζουν ζωές στο δήμο Βέλου-Βόχας

0

Με απόλυτη επιτυχία, παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019,  στο Δημοτικό Σχολείο του Βέλου, πιστοποιημένο σεμινάριο BLS/ΑΕD (Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ERC).

Πλέον, 46 συμπολίτες μας είναι  πιστοποιημένοι ανανήπτες του ERC και έτοιμοι να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους όπου χρειαστεί. Οι εξαιρετικοί εκπαιδευτές μας, εθελοντές της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση του Συλλόγου μας και αφιέρωσαν ένα ολόκληρο πρωινό στην εκπαίδευση των συμπολιτών μας. Το σεμινάριο χαρακτηρίστηκε από τους εκπαιδευτές μας ως απόλυτα επιτυχημένο και οκτώ (!) από τους συμμετέχοντες προτάθηκαν για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να γίνουν και οι ίδιοι εκπαιδευτές!

Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της προσπάθειας και αρχίζουμε να χαιρόμαστε ήδη τους καρπούς. Η κοινότητά μας εκπαιδεύεται στο πώς να σώσει μια ζωή! Απλοί πολίτες, μικροί και μεγάλοι, ενεργοποιούνται και ενδιαφέρονται, επιδιώκουν να εκπαιδευτούν,δεν αποστασιοποιούνται! Η πρωτοβάθμια προνοσοκομειακή φροντίδα, τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, δεν είναι μόνο θέμα ειδικών, αλλά αποτελούμε όλοι κρίκοι μιας αλυσίδας που ξεκινά από τον τόπο του συμβάντος.Κι εκεί, απλά πράγματα, απλές κινήσεις έχουν σημασία.Μικροί και μεγάλοι μπορεί να κληθούν να βοηθήσουν μέλη της οικογένειάς τους, συντοπίτες τους αλλά και άγνωστους ανθρώπους.

Ευχαριστίες στο Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αντώνη Γιάνναρο και στο Δήμο Βέλου Βόχας για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, καθώς και στον κ. Ανδρέα Σιάχο που χορήγησε το cateringτου σεμιναρίου και στέκει σταθερά αρωγός και υποστηρικτήςτης εκπαίδευσης της κοινότητας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και σε δύο εκλεκτά μέλη του επιχειρηματικού κόσμου του τόπου μας, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, αλλά από την πρώτη στιγμή εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον, δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο και τίμησαν τη δέσμευσή τους καλύπτοντας ποσοστό των εξόδων εκπαίδευσης.

Η αρχή έχει γίνει από τα σχολεία μας, υποστηρίζεται από το Δήμο μας, αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας, βρίσκει ισχυρούς και ένθερμους συμπαραστάτες στον επιχειρηματικό κόσμο, και με γρήγορους ρυθμούς εξαπλώνεται στο Δήμο μας και σύντομα σε όλη την Κορινθία!

Ήδη το επόμενο πιστοποιημένο σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου στη Στιμάγκα από τον τον Σύλλογο «Θύαμις» και την υπερδραστήρια πρόεδρό του Κατερίνα Ζάρκου. Να σημειωθεί πως στη Στιμάγκα ήδη έχει τοποθετηθεί και ο πρώτος Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στο Δήμο μας.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους από οποιαδήποτε θέση αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία!

Ελένη Κραβαρίτη

Μαριάνθη Κυπαρίσση

Μια δυναμική γυναίκα στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα

Previous article

Το πλούσιο βιογραφικό της Γεωργίας Ταγαρά που συντάχθηκε στο πλευρό του Τατούλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.