1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου είναι η μόνη που κάνει “πράσινο” προεκλογικό αγώνα

0

Σε «Πράσινη Πελοπόννησο» μετονομάστηκε η «Πελοπόννησος Οικολογική», η οποία θα διεκδικήσει αυτόνομα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με επικεφαλής την Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Ο συνδυασμός υπόσχεται «να επικεντρωθεί σταθερά, άρρητα και υπερβατικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον της Πελοποννήσου».

Απευθύνει  κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου «που πιστεύουν στην μεταλιγνιτική εποχή, που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος έχει λόγο και ρόλο στην Πελοπόννησο, ότι απειλή για την Πελοπόννησο αποτελούν η κλιματική αλλαγή, η ερημοποίηση, η λειψυδρία, η διάβρωση και που δεν πιστεύουν το παραμύθι ότι με τις εξορύξεις θα τρώνε με χρυσά κουτάλια».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού “Πράσινη Πελοπόννησος”:

«Η Μεσογειακή διατροφή, η Βιολογική γεωργία και τα Πιστοποιημένα Προϊόντα είναι οι 3  άξονες που μπορεί και πρέπει να εστιάσει ο αγροτοδιατροφικος κλάδος στην Πελοπόννησο για να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Από την άλλη, και όσον αφορά στον τουρισμό, οφείλουμε  πλέον να μιλήσουμε για ‘τουριστική αποκέντρωση’, ‘τουριστικούς συνεταιρισμούς’ και συνεργατική οικονομία (sharing economy)».

 Σε ό,τι αφορά στην προεκλογική της δράση, η «Πράσινη Πελοπόννησος» τονίζει ότι:

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε φυλλάδια, αφίσες, πανό και ο,τιδήποτε χαλάσει την αισθητική την δική μας και των πολιτών της Πελοποννήσου. Δεν θα κάνουμε επισκέψεις σε πόλεις και χωριά, γιατί δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη των πολιτών της Πελοποννήσου. Δεν θα κάνουμε επισκέψεις σε φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, γιατί δεν υποτιμούμε την νοημοσύνη των πολιτών της Πελοποννήσου. Δεν θα συμμετέχουμε στην ‘μάχη της καρέκλας’ σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επετείους. Δεν θα συμμετέχουμε στην ‘μάχη της φωτογραφίας’ σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, επετείους».

Αντ’ αυτού, δεσμεύονται ότι: 

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε η ‘ήρεμη δύναμη’ στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με προτάσεις με οδηγό πάντα τις αρχές μας και τις αξίες μας. Για να ξεπεράσουμε την οικονομική – και όχι μόνο  κρίση – δεν χρειαζόμαστε τόσο τα χρήματα όσο όραμα και στρατηγική για το μέλλον. Χρειάζεται οι αυτό-διοικητικοί  να μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το αύριο και όχι μόνο για το σήμερα να πάψουν να είναι απλοί διαχειριστές μια κατάστασης αλλά να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες  που θα επηρεάσουν θετικά τον μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε για το αύριο».

Μια πόλη που χάθηκε. Το Τουριστικό Περίπτερο στον Φλοίσβο

Previous article

Έφθασε στον τελικό ο Αλέξανδρος Κεφερλής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.