ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημ. Βερύκιος και η Ντομένικα Ρέγκου παρουσιάζουν στην Κόρινθο την παράσταση “ΠΑΘΟΣ”

0

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ»

Μ. Δευτέρα 22/4/2019 και ώρα 21.15

Το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Πάθος» μια σύνθεση Λόγου και Μουσικής, στο πνεύμα και την αισθητική της Μεγάλης Εβδομάδας… που συγκίνησε και συνεπήρε το κοινό την περσινή χρονιά σε Χαϊδάρι, Αθήνα και Λευκάδα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ διαβάζει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από Ιερά κείμενα που αναφέρονται στο Θείο πάθος και μαζί του η ΝΤΟΜΕΝΙΚΑ ΡΕΓΚΟΥ ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια γνωστών συνθετών μας (Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Παπαθανασίου κά) σε ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών όπως Σεφέρης, Γκάτσος, Ρίτσος, Βάρναλης κά, συνδέοντας το με το ανθρώπινο πάθος.

Μια καλλιτεχνική σύνθεση με σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο που πάσχει δεμένος στα δεσμά της μοίρας του και στον Θεό που πάσχοντας ως άνθρωπος, λυτρώνει και σώζει με την θυσία του και την Ανάσταση του!

Σκοπός της παράστασης είναι, με λιτή προσέγγιση, να αναδείξει την ποιητικότητα και την αλήθεια του θρησκευτικού λόγου αλλά και την αξία της μουσικής μας δημιουργίας, έτσι ώστε να αναδειχτεί το Πνεύμα και η συγκίνηση της Μ. Εβδομάδας!

 

ΝΤΟΜΕΝΙΚΑ ΡΕΓΚΟΥ (τραγούδι)

ΑΡΕΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ (κιθάρα, μαντολίνο)

ΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (βιολοντσέλο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ (σκηνοθεσία – ερμηνεία)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με δραστική παρέμβαση Φλαμπουράρη “δικαιώνονται” οι πυρόπληκτοι των Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας

Previous article

Κόρινθος│3 υποψήφιοι δήμαρχοι, 3 εγκαίνια εκλογικών κέντρων… ίδια μέρα και ίδια ώρα

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.