1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέτρα για τη στήριξη πληγέντων που έπληξαν και την Κορινθία τον Ιούλιο του 2018

0

 Δεκτή έγινε η τροπολογία που κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές Κορινθίας, Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, για την εφαρμογή μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής που έπληξαν και την Κορινθία στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Στόχος της παρέμβασης των βουλευτών ήταν να διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πληγέντων πολιτών εκ μέρους της πολιτείας, αφού οι περιοχές αυτές είχαν κηρυχθεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεταγενέστερο χρόνο από την έκδοση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι.

Η τροπολογία αφορά τη Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων και τη Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω των δασικών πυρκαγιών και ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών«I. Κύρωση της Συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, II. Εναρμόνιση του Κώδικα Φ.Π.Α. με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/1065, III. Ενσωμάτωση των σημείων 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 2 και των άρθρων 4,6,7 και 8 της Οδηγίας 1164/2016, IV. Τροποποίηση του ν. 2971/2001 και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε τη Δευτέρα (15/4/2019) στη βουλή.

Οι σχετικές διατάξεις αφορούν περίπου 30 κτήρια για τα οποία έχει εκδοθεί Δελτίο επανελέγχου, Έκθεση ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου, της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει οριοθετηθεί με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών εφόσον είχε πληγεί από την φυσική καταστροφή, ενώ οι βλάβες των κτηρίων καταγράφηκαν από τα κλιμάκια μηχανικών και οι πολίτες μπορούν να προβούν σε επισκευή των κτισμάτων τους, με τις ίδιες διατάξεις που ισχύουν για τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

Σεμινάριο για Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα

Previous article

Μια σύμβαση που φέρνει τους Κορίνθιους πιο κοντά στην τέχνη της μουσικής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.