1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γ.Ψυχογιός στην Επιτροπή Ένταξης: Το Ριάτσε νίκησε τον Σαλβίνι

0

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται στο Στρασβούργο η σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά τις εργασίες της Συνόδου, συνεδρίασε και η Υποεπιτροπή Ένταξης, της οποίας Πρόεδρος είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προγραμματίστηκαν οι δραστηριότητες της Υποεπιτροπής για το επόμενο διάστημα και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για τις πολιτικές ένταξης στα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Γ. Ψυχογιός στην παρέμβασή του τόνισε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης θα πρέπει να προωθήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται από φορείς και κράτη για την ουσιαστική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στις ακροδεξιές φωνές και στις ξενοφοβικές πολιτικές, που τείνουν να επιβληθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο βουλευτής και πρόεδρος της Υποεπιτροπής έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Δήμαρχο του Ριάτσε της Καλαβρίας, που η στάση του έχει γίνει σύμβολο του αγώνα και της αλληλεγγύης για το προσφυγικό, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας του. «Η υπόθεση της Ιταλίας και του Δημάρχου του Ριάτσε πρέπει όλους να μας απασχολήσει, να μας δείξει τον δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ψυχογιός.

«Το στοίχημα σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι η υποδοχή αλλά και η πραγματική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στις κοινωνίες μας.Η ένταξη είναι η πιο ηχηρή απάντηση στις απάνθρωπες πολιτικές και τον φόβο που θέλουν κάποιοι, όπως ο Σαλβινι, να επιβάλουν.Η αλληλεγγύη, όμως, του Δημάρχου, Ντομένικο Λουκάνο, καθώς και άλλων Δημάρχων, νίκησαν τον Υπουργό Εσωτερικών.Εκφράζουμε λοιπόν κι εμείς σαν Επιτροπή Ένταξης του Συμβουλίου της Ευρώπης τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του και είμαστε σίγουροι ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά στο τέλος θα νικήσουν.» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να υιοθετήσει την … ανακύκλωση

Previous article

Δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή Κιάτο – Αίγιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.