1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Debate για το μέλλον της Πελοποννήσου | Δηλώσεις Τατούλη – Νίκα -Δέδε

0
Στην πρόσφατη διακαναλική συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απηύθυνε πρόσκληση σε debate τους υπόλοιπους υποψήφιους Περιφερειάρχες:
“Καλώ τους υποψήφιους Περιφερειάρχες σε ένα debate ελεύθερης κουβέντας μεταξύ μας, με την παρουσία των δημοσιογράφων που αυτοί θα επιλέξουν, με ότι κιτάπια θέλουν να έχουν στα χέρια τους, με όσους συμβούλους.”Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμάτας, τον καλούμε να ορίσει το που, πότε και με ποιους.
Σχετικά με το debate των Υποψηφίων Περιφερειαρχών Πελοποννήσου, ο υπ. Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε τα εξής: «Αποδέχομαι με χαρά την πρόταση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για δημόσια συζήτηση. Είμαι έτοιμος όποτε και όπου επιθυμεί να κάνουμε το δημοκρατικά προφανές κι ελπίζω να αποδεχθούν την πρόσκληση κι οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Εκ των προτέρων δηλώνω σύμφωνος στην παρουσία έγκριτων δημοσιογράφων, που θα συντονίσουν τη διαδικασία, στην οποία θα παρευρεθώ μόνος… χωρίς  κιτάπια και συμβούλους. Έως τότε εύχομαι μόνο ένα: Να συνεχίσει να ισχύει η πρόκληση-πρόσκληση, από μέρους του απερχόμενου Περιφερειάρχη»
 Γιώργος Δέδες: «ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΩΠΑΝ  Ή ΛΑΛΕΙΝ ΜΑΤΗΝ»
Παρακολουθήσαμε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα πελοποννησιακά τηλεοπτικά δίκτυα, να μιλά συνεχώς επί δύο ώρες χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα, πράγμα που από μόνο του συνιστά επίτευγμα.  Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει τα προεκλογικά του προγράμματα, του 2010 και του 2014.
Αν ξεκινούσε έτσι, δεν θα υπήρχε νόημα να συνεχιστεί η συνέντευξη.Επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο αοριστίας, υπεκφυγών και αυτοαναφορικότητας, επιχείρησε να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση της Περιφέρειας. Δυστυχώς για τον κ. Τατούλη, το αποτύπωμα της περιφερειακής του διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο είναι απτό και μετρήσιμο, έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια και κρίνεται ως ανεπαρκές και φτωχό από τους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν την αναπτυξιακή υστέρηση του τόπου μας.
Όσο ο ίδιος επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως ο εγγυητής του αναπτυξιακού μέλλοντος της Πελοποννήσου, τόσο περισσότερο εκτίθεται, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει και διευρύνοντας  το χάσμα μεταξύ των μεγαλόστομων διακηρύξεών του και της πραγματικής εικόνας που με δική του ευθύνη παρουσιάζει η Περιφέρεια.
Ας μην κουράζεται όμως. Την απάντηση θα την πάρει σύντομα, όχι από την άνεση και την ασφάλεια του τηλεοπτικού στούντιο και των φιλικών του δημοσιογράφων, αλλά από την ετυμηγορία των πολιτών, οι οποίοι θα δείξουν το δρόμο της εξόδου στο κουρασμένο, κλειστό και συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που εκπροσωπεί.

Ο Γιώργος Τσόγκας στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

Previous article

Κορίνθιοι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο των Βραβείων ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ στη Νορβηγία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.