ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τα… καλύτερα λόγια μιλά για την Πελοπόννησο η καναδική εφημερίδα L’ Express

0
Η Σπάρτη παρουσιάζεται ως μια «σύγχρονη πόλη 18.000 κατοίκων», με πλούσια ιστορία.
«Στην αρχαία Ελλάδα ήταν από τις ισχυρές πόλεις, στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα. Ήταν η μόνη που δεν ήταν περιτριγυρισμένη από τείχη, φανερώνοντας  την απόλυτη εμπιστοσύνη της πόλης στον στρατό της. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ιδιαίτερα του θεάτρου της» επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Ακολουθεί ο Μυστράς, «που δεσπόζει στην κοιλάδα (του Ευρώτα) προσφέροντας μαγευτική θέα». Στα βυζαντινά χρόνια θεωρείτο επί πολλά χρόνια ως καρδιά της Πελοποννήσου και «δεύτερη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη». Πλέον, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Σειρά παίρνει η Μονεμβασιά, «το Γιβραλτάρ της Ανατολής… ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, σμιλεμένο στο βράχο… και αναμφίβολα ένα από τα πιο μοναδικά τοπία ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας».
Αποθεωτικά και τα σχόλια για τα Σπήλαια Διρού, «μια εξαιρετική τοποθεσία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στη νεολιθική εποχή μέσα σε λίγα λεπτά».
Η ξενάγηση του L’ Express στην Πελοπόννησο καταλήγει στη Διώρυγα της Κορίνθου, με το σχόλιο: «Μην την ξεχάσετε».

Καλωσορίζουμε το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Κόρινθο

Previous article

Ο Γιώργος Τσόγκας στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.