ΕΛΛΑΔΑ

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα μυεί την κορινθιακή νεολαία στον πολιτισμό

0

Μας υποδέχθηκε με ζεστασιά και ευγένεια η κα Μαρία Χρισταρά, πρόεδρος και ψυχή του Ιδρύματος, για να μας ξεναγήσει στους φιλόξενους χώρους, να μας συστήσει με υπερηφάνεια τους εκλεκτούς δασκάλους και το αφοσιωμένο προσωπικό και τέλος να μας μιλήσει εγκάρδια για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να κρατηθεί ζωντανό το όνειρο του Νίκου Καλογερόπουλου.

Η γραμματέας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κα. Ελευθερία Ζαρζαμπίδη μας υποδέχτηκε με χαμόγελο

Από δεξιά: Η Πρόεδρος του ιδρύματος κα Μαρία Χρισταρά, η εθελόντρια κα Σοφία Λέκκα και η ταμίας κα. Ασημίνα Οικονόμου Τσίγκα

Το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και έχει παραχωρηθεί στο ίδρυμα για να στεγάσει ένα Πρότυπο Πολιτιστικό Κέντρο με την παροχή υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής παιδείας.

Η παλιά αυτή μονοκατοικία, το σπίτι του Κορίνθιου φιλόσοφου, έχει αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε κάθε γωνιά του να φιλοξενεί δεκάδες παιδιά που αγαπούν τη μουσική, τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα.

Διδασκαλία πιάνου στο Καλογεροπούλειο ίδρυμα

Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε πολλά παιδιά που αδυνατούν οι οικογένειές τους να καλύψουν το κόστος διδασκαλίας ενώ ταυτόχρονα εκτός των Κορίνθιων διδασκάλων συνεργάζεται και με σημαντικούς καταξιωμένους καλλιτέχνες επιδιώκοντας να ανεβάσει το επίπεδο των σπουδών σε άλλη κλίμακα.

Ο Αλέξης Θεοφυλάκτου είναι εξάρχων βιολονίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι μαθητές του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν βιολί από έναν από τους κορυφαίους μουσικούς. Μαζί με την κα Χρισταρά χαμογελούν στο φακό του sfedona.gr

Πρωταρχική μέριμνα του Ιδρύματος είναι πάντα η καλλιέργεια του πνεύματος  και η απόκτηση παιδείας  που θα συνθέσουν μελλοντικά μια καλύτερη κοινωνία.

Πλέον επιχειρείτε μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία κάνοντας την αρχή με το Ειδικό Σχολείο Κορίνθου που μία φορά την εβδομάδα οι μαθητές του επισκέπτονται το ίδρυμα για δημιουργική απασχόληση.

«Έχουμε μεγάλη στήριξη από την Ολυμπία Οδό, από το Ίδρυμα Λάτση, από την Ευρωπτηνοτροφική του κου Τσαούση και είμαι πολύ ευτυχής που η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνώρισε το έργο μας και πρόσφατα πέρασε από το ΠΕ.ΣΥ. η απόφαση για χρηματοδότηση του Ιδρύματος της τάξης των 15.000 ευρώ κάθε χρόνο επί τρία έτη με στόχο να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα για περισσότερα παιδιά».

Η είσοδος του Ιδρύματος

Η κα Χρισταρά, τα τρία μέλη του Δ.Σ. και οι κυρίες Σοφία Λέκκα και Θέκλα Γιαννούλη προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο ίδρυμα που σύμφωνα με το καταστατικό του οφείλει στην περίπτωση που προκύψουν κέρδη να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του ιδρύματος.

«Νιώθω γλυκόπικρα», θα μας εξομολογηθεί η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Χρισταρά. «Έχω μια γλυκιά γεύση από τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα και τη χαρά των παιδιών που διαισθάνομαι όταν έρχονται σε αυτό τον χώρο και από την άλλη υπάρχει μια πικρία για την καχυποψία κάποιων ανθρώπων. Με θλίβει επίσης το γεγονός πως οι άρχοντες αυτής της πόλης δεν έχουν αναγνωρίσει και τιμήσει την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Καλογερόπουλου όπως θα έπρεπε. Είμαι όμως σίγουρη πως όλα θα γίνουν γιατί ο σκοπός μας είναι ο δρόμος μας, που είπε και ο ιδρυτής μας».

Το Καλογεροπούλειο ίδρυμα είναι στην οδό Αράτου 74 στην Κόρινθο

Με επίκεντρο τον αθλητισμό οι συναντήσεις του Πελοπίδα Καλλίρη

Previous article

Πρόσφεραν παιχνίδια στα προσφυγόπουλα των Αγίων Θεοδώρων

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.