1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Ποια είναι τα έργα που θέλουμε στην Κόρινθο; Οι δημότες απαντούν

0
Ο πολιτικός πρέπει να μιλάει ωραία. Ο καλός πολιτικός πρέπει να ξέρει και να ακούει. Στην προεκλογική περίοδο είθισται να βομβαρδιζόμαστε από ομιλίες και συνεντεύξεις υποψήφιων πολιτικών. Ας κάνουμε όμως μια παύση για να ακούσουμε τους πολίτες και να μάθουμε τι είναι αυτό που τους απασχολεί έντονα και σε ποια θέματα ζητούν λύσεις. Ο Βασίλης Μπαλάφας ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία να συνθέσει ένα ερωτηματολόγιο με ουσιαστικά ζητήματα που προκύπτουν στο δήμο Κορινθίων και να ζητήσει από τους δημότες να απαντήσουν (μέσω Tellonym) επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή και δράση των άμεσα ενδιαφερόμενων.

Ο Βασιλης Μπαλάφας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών με τον επικεφαλής Βασίλη Νανόπουλο

Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που «έτρεξε» αυτό το εγχείρημα,  47 άτομα συμμετείχαν σε ένα δήμο που δεν έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα να ανοίγει διάλογο με τους δημότες του.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ηλικιακή κατανομή του δείγματος. Απάντησαν κυρίως ηλικίες από 25 έως 44 ετών και είναι ελπιδοφόρο καθώς είναι ένα ηλικιακό φάσμα που έλειψε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο γενικώς και γενικά υπήρξε υποτονικό.

Σήμερα ο Βασίλης Μπαλάφας έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στοχεύοντας να παρουσιάσει συγκεντρωτικά τα συμπεράσματα από την ψηφιακή διαβούλευση που υλοποίησε πρόσφατα. Το αρχείο με τις διαφάνειες που χρησιμοποιήθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση για τα αποτελέσματα του πειράματος χρήσης εργαλείων ψηφιακής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων    Μερικά από τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου:         Τα συμπεράσματα:

Η Σέμνη Καρούζου στη Νεμέα: «Θα χτίσετε το Μουσείο σας. Ξέρετε τι κάνετε…»

Previous article

Ειδική διάκριση για την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.