1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Παν. Νίκας: Επιπόλαιο, πρόχειρο, ψηφοθηρικό το «πείραμα» Γαβρόγλου 

0

Στο πλαίσιο των επικείμενων συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ διαφαίνεται η πρόθεση του υπουργείου για υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που βρίσκεται στην Τρίπολη, μέσω ένταξής του σε σχολή μηχανικών με έδρα την Πάτρα, όπου θα τοποθετηθούν και τα προερχόμενα από τη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προέβει σε δηλώσεις αναφορικά με το θέμα τονίζοντας μεταξύ άλλων “Ενέργειες μεταφοράς σχολών, που καταργούν την αυτονομία του Πανεπιστημίου και δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των πόλεων της Πελοποννήσου δε μπορεί να γίνουν αποδεκτές και με βεβαιότητα θα ανατραπούν”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Νίκα:

Το «πείραμα» Γαβρόγλου  στην Ανώτατη Εκπαίδευση αποδεικνύεται ως επιπόλαιο, πρόχειρο, ψηφοθηρικό, αλλά και επικίνδυνο για την ίδια την εκπαίδευση και ολοφάνερα προβληματικό για τις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες φιλοξενούν Πανεπιστημιακές σχολές.

Επισημαίνουμε, πως δήμοι, φορείς και ευεργέτες στην Πελοπόννησο έχουν διαθέσει σημαντικούς πόρους για τη στήριξη του Πανεπιστημίου και τη φιλοξενία Πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, καθώς και των σχολών των ΤΕΙ.

 

Τονίζουμε πως η ανάπτυξη, η πρόοδος και η μακροημέρευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ περνά, οπωσδήποτε, μέσα από τη συνεννόηση και το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, στην κατεύθυνση διατήρησης του status, όσον αφορά αριθμό σχολών και τμημάτων, καθώς και την αναλογική κατανομή των -ενδεχομένως- νέων σχολών και τμημάτων στις πόλεις που λειτουργούν ήδη πανεπιστημιακές σχολές. Άλλωστε, ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει εντυπωσιακά μειώσει τη χρονοαπόσταση μεταξύ των Πελοποννησιακών πόλεων, κάτι που βοηθά σημαντικά σε θέματα συντονισμού και συνέργειας όλων των Πανεπιστημιακών δομών.

 

Επομένως, ενέργειες μεταφοράς σχολών, που καταργούν την αυτονομία του Πανεπιστημίου και δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των πόλεων της Πελοποννήσου δε μπορεί να γίνουν αποδεκτές και με βεβαιότητα θα ανατραπούν.

 

Ο Υπουργός με την έντονα αμφιλεγόμενη πολιτική του στην Παιδεία, για την οποία όλοι διαμαρτύρονται, ας αφήσει τις ιδιοτελείς κομματικά ενέργειες και ας συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Πανεπιστημίου μας, με φοιτητικές εστίες, βελτίωση γενικά των υποδομών, οικονομική στήριξη, έμφαση στην ποιότητα, στήριξη και ενδυνάμωση των επιτυχημένων μεταπτυχιακών που ήδη λειτουργούν, διασύνδεση με την αγορά εργασίας, προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

 

Το Πανεπιστήμιό μας, βασικός βραχίονας ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία, για να ανταποκριθεί στον οξύτατο ανταγωνισμό στο χώρο της εκπαίδευσης και να προσφέρει ποιότητα σπουδών και προοπτική αξιοπρεπούς επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους του.

 

Παναγιώτης Ε. Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας

υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

1η Πανπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικών Ενδιαφερόντων

Previous article

9η Γιορτή παιδικού βιβλίου στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.