1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Θα εξαντλήσει τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ο Πελοπίδας Καλλίρης

0

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 των Αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου και Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με απόφασή του αίρει την μεταβίβαση άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο την εύρυθμη και απρόσκοπτη διοικητική λειτουργία των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας και Κορινθίας.  

Η απόφαση αυτή εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό στη θεσμική αυτοτέλεια και τη θεσμική θωράκιση της διάκρισης των εξουσιών των δύο θεσμών της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Με αφορμή το παραπάνω δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου περί απόφασης του κ. Περιφερειάρχη, για την άρση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, και προκειμένου να αποτυπωθεί η πραγματική διάσταση του ζητήματος, γίνεται γνωστό ότι:

  1. Οι αρμοδιότητες οι οποίες «περιγράφονται» στο δελτίο, αφορούν μέρος του συνόλου των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη, που το άρθρο 160 (περί αρμοδιοτήτων) του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), προβλέπει . Αυτές οι αρμοδιότητες, οι οποίες είχαν μεταβιβαστεί από τον Περιφερειάρχη στον Αντιπεριφερειάρχη, έχουν ήδη μεταβιβαστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη- με την έγκριση του Περιφερειάρχη-σε προϊσταμένους υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας (παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής με εντολή Αντιπεριφερειάρχη), εδώ και αρκετούς μήνες, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη διοικητική λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
  2. Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Νόμο, δε συντρέχει τυπικό κώλυμα ή ασυμβίβαστο στην άσκηση των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη με την παράλληλη υποψηφιότητα για τον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, παραμένω στη θέση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, συνεχίζοντας την άσκηση των υπολοίπων καθηκόντων που το ανωτέρω άρθρο του Νόμου 3852/2010 ορίζει, με μοναδικό σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Π.Ε. Κορινθίας.

Τη θεσμική αυτοτέλεια και θεσμική θωράκιση της διάκρισης των εξουσιών των δύο θεσμών της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως με απόλυτο σεβασμό διαφύλαξα στην Π.Ε. Κορινθίας μέχρι σήμερα, ομοίως θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τόσο μέχρι τη λήξη της θητείας μου, όσο και με την ανάληψη και άσκηση του δημαρχιακού αξιώματος, για το οποίο ευελπιστώ να με επιλέξουν οι συντοπίτες μου.

 

Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας

Υποψ. Δήμαρχος Κορινθίων

 

Θυμάστε το τουριστικό περίπτερο στο Φλοίσβο; Κατασκευή νέου σχεδιάζει η “Πνοή Δημιουργίας”

Previous article

Για την κατάσταση της ΥΓΕΙΑΣ στην ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.