5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητική, στρατιωτική και… “πολιτική” παρέλαση στην Κόρινθο

0

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Κορινθίας, τιμώντας την εθνική επέτειο του 1821.

Η παρέλαση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, λίγο μετά τις 12 και διήρκησε σχεδόν 2 ώρες (λόγω έλλειψης οργάνωσης και κακής ροής) με αποτέλεσμα ο κόσμος να δυσανασχετεί από την ορθοστασία κάτω από τον καυτό ήλιο. Το πρόβλημα φάνηκε και στην παρουσίαση της παρέλασης από την κα Φωτούλα Δημητριάδη (σταθερή αξία) που δεν γνώριζε τη σειρά της παρέλασης και δυσκολευόταν στην εκφώνηση καθώς λόγω κόσμου δεν είχε καλή οπτική επαφή.

Το υψηλό φρόνημα για την πατρίδα μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τα τεχνικά θέματα αλλά το DNA του Έλληνα και της Ελληνίδας έφεραν νέα προβλήματα. Μαμάδες φωτογράφοι με τα κινητά στο χέρι κατέβαιναν στο δρόμο της παρέλασης ξεπερνώντας τις νοητές επιτρεπόμενες γραμμές και προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων που στέκονταν πιο πίσω και προσπαθούσαν με μεγάλη δυσκολία να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ούτε τα όργανα του νόμου δεν μπορούσαν να επαναφέρουν στην τάξη τις μαμάδες φωτογράφους. Η διχόνοια «χτύπησε» και πάλι τους Έλληνες και αυτή τη φορά δεν τσακωνόμασταν για προνόμια και εξουσία αλλά για την καλύτερη φωτογραφία που θα ποστάρουμε στα social!!!

Κάπως έτσι με το «Μακεδονία ξακουστή», την λαβωμένη μας υπηρηφάνεια, τις μικροεντάσεις , την παρέλαση των πολιτικών και τον καυτό ανοιξιάτικο ήλιο ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα  η φετινή παρέλαση γιατί (ως γνωστόν) η Ελευθερία θέλει Αρετή και Τόλμη…

Ένα μικρό φωτορεπορτάζ από την παρέλαση…

 

Τρεις νέοι μας εξηγούν γιατί αξίζει τελικά να μείνεις στην Κόρινθο

Previous article

Κορινθία: Πυροβόλησε θανάσιμα 52χρονο επειδή του έκλεβε τις κότες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.