1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Βιβή Τζέκου: Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια το λαό

0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Βιβή Τζέκου, υποψήφια δήμαρχος Κορίνθου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ανακοινώθηκαν 21 νέα ονόματα υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κορινθίων.

Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του δήμου, στους εργαζόμενους και τη νεολαία, που έχουν συμφέρον να ενισχύσουν αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας. Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια το λαό γιατί δεν υποχεθήκαμε ποτέ εύκολες λύσεις, δεν είπαμε ποτέ ψέματα και δεν κάναμε ποτέ συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Πρωτοστατήσαμε στους αγώνες για σύγχρονα δικαιώματα, αξιοπρεπή ζωή και δουλειά. Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρισκόμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται η εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει σε δήθεν προοδευτικές ή ανεξάρτητες παρατάξεις. Όλοι τους υπηρέτησαν και υπηρετούν με συνέπεια τους βασικούς άξονες της πολιτικής που την επόμενη μέρα θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν σε βάρος του λαού. Υλοποίησαν και στήριξαν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπληχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού. Δεν κρύβουν ότι προτεραιότητά τους είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στο να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Η λαϊκή οικογένεια επιβαρύνεται διπλα και τρίδιπλα για την κάλυψη των βασικών της αναγκών, παρόλο που ήδη πληρώνει αβάσταχτους φόρους. Υποχρεώνεται να πληρώνει για την υγεία, για την παιδεία και την προσχολική αγωγή, για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τομείς σημαντικοί για τη ζωή του λαού και το περιβάλλον, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, προωθούνται ως πεδία επιχειρηματικής κερδοφορίας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των εξελίξεων στην περιοχή μας, που ο λαός της Κορίνθου θα καταλήξει να πληρώνει χρυσάφι κάθε τόνο από σκουπίδια στην ΤΕΡΝΑ.

Στον Δήμο Κορινθίων  είναι εμφανές το αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Ο Δήμος είναι από τους ελάχιστους που πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους εργαζόμενους, ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατήγγειλαν πρόσφατα τη μη εφαρμογή των στοιχειωδών μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα πολλά, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας. Η εκλογή περισσότερων συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στήριγμα και δύναμη για το λαό. Σημαίνει ισχυρότερη λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στις πολιτικές  που μας ξεζουμίζουν.

Παρουσιάζουμε σήμερα τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κορινθίων:

 1. ΑΚΑΡΕΠΗ ΜΑΡΙΑ – Τεχνολόγος Τροφίμων, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου
 2. ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ – Συνταξιούχος, Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ
 3. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Συνταξιούχος
 4. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Εργαζόμενος σε Βιομηχανία Τύπου-Χάρτου
 5. ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Ηλεκτρολόγος Θερμοϋδραυλικός
 6. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
 7. ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΙΠΠΗ – Λογίστρια
 8. ΚΑΛΛΙΡΗ ΧΑΡΑ – Συνταξιούχος ΟΤΑ
 9. ΚΑΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ – Άνεργη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου
 10. ΚΑΤΕΜΗΣ ΣΠΥΡΟΣ – Συνταξιούχος ΕΛΤΑ
 11. ΚΟΪΝΗ ΑΣΠΑ – Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου
 12. ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Οικονομολόγος, Ι/Υ
 13. ΛΥΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – Αρχαιολόγος
 14. ΜΕΤΖΗΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ – Ελεύθερος Επαγγελματίας
 15. ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Οικοδόμος
 16. ΠΑΝΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος
 17. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Χημικός Μηχανικός, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
 18. ΠΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – Κοινωνικός Λειτουργός, Επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα «Ακεσώ» του Γ.Ν.Κ, Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου
 19. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ – Καθηγήτρια
 20. ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ – Αρχιτέκτονας, Συνταξιούχος
 21. ΤΣΑΡΜΠΟΥ ΧΑΡΙΣ – Φυσικοθεραπεύτρια – Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κορινθίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Ανακοινώνει ο Δήμητρης Παπαγεωργίου στο Κιάτο

Previous article

Κορινθιακές επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.