ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κορινθία: Πολύ κατώτερες από τις πραγματικές ζημιές οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

0

Αγρότες από την Κορινθία, παραγωγικοί φορείς, επαγγελματίες, θεσμικοί και πολιτικοί έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση με θέμα τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο δημοτικό θέατρο Κιάτου, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Κιάτου και του δήμου Σικυωνίων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Παπαβασιλείου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των αγροτών από τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων των ελεγκτών του ΕΛΓΑ που απέχουν τραγικά από τις πραγματικές ζημιές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στην Κορινθία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Είναι ολοφάνερο ότι οι αγρότες μας αντιμετωπίζονται με μια στυγνή γραφειοκρατική αντίληψη που ουδεμία σχέση έχει με την σκληρή πραγματικότητα»

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ανέφερε πως η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους αγρότες μας και τα εισοδήματά τους γι΄αυτό πρέπει να πιέσουμε τον ΕΛΓΑ να επανεξετάσει τις αρχικές εκτιμήσεις και να δώσει πραγματικές αποζημιώσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας επισήμανε πως ο ΕΛΓΑ πρέπει να αντιμετωπίσει διαφορετικά την Κορινθία που διαθέτει εξαγόμενα προϊόντα όπως το σταφύλι αν πραγματικά θέλει να δει τους δείκτες ανάπτυξης να αναβαίνουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν οι κ.κ. Χρήστος Μπαρλιάς πρόεδρος της ΕΑΣ Κορίνθου, Δημήτριος Μελάς πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής και Χρήστος Γιαννακάκης εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Venus και ειδικός σε θέματα ΕΛΓΑ.

Στην κάμερα του ekorinthos και στο Θύμιο Τσαρμπό μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Βυτινιώτης.

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Αναμένουμε τη συνεργασία του Δήμου Σικυωνίων για να αποκαταστήσουμε τη γέφυρα στο Φενεό»

Previous article

Μια καλή ιδέα για να μην πετάνε οι αγρότες μας τα πορτοκάλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.