1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Ευρωεκλογές μαζί με δημοτικές – Εθνικές τον Οκτώβρη

0

Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

“Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαίου. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019. Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας. Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας. Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε. Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας”, δήλωσε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Αναφορικά με την ψήφο των ομογενών είπε: “Περιμένω το πόρισμα της επιτροπής για την ψήφο των ομογενών. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για 15 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή σύντομα. Αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο θα προλάβουμε, το πιθανότερο. Επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε το παραμικρό για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς. Στη Βρετανία θα αντιμετωπιστεί με ρύθμιση το πρόβλημα και θα ψηφίσουν οι Ελληνες εκλογείς. Η ΝΔ αρέσκεται στα fake news. Στις ευρωεκλογές του 2014 ψήφισαν μόνο 9.800 εκλογείς του εξωτερικού”.

Κόρινθος│Ενέργεια στον Αυτοδιοικητικό και Αγροτικό τομέα

Previous article

Δικαστήρια Κορίνθου: Ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτίριο καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.