1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου : Το ακροδεξιό ντελίριο του Μάκη Βορίδη

0

Πριν λίγες μέρες το Εργατικό Κέντρο φιλοξένησε εκδήλωση της ΝΔ με καλεσμένο τον βουλευτή Μ.Βορίδη, γνωστό για το φιλοχουντικό του παρελθόν και ηγέτη πλέον -από κοινού με τον Α.Γεωργιάδη- της ακμάζουσας ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Σε ένα ρεσιτάλ αντικομμουνισμού ο Βορίδης αναφέρθηκε σε “εγκλήματα κομμουνιστών στη Στιμάγκα, το Αγιονόρι” και εκθείασε τον “αγώνα των νεκρών γονέων για να γίνει η Ελλάδα χώρα όχι σοβιετική, αλλά χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας”. Έπειτα μας είπε πως η αναφορά στον Άρη και τους μαυροσκούφηδες συνιστά εμφυλιοπολεμική πράξη και κατέληξε με το τουλάχιστον κωμικό συμπέρασμα πως “κάποια εποχή μετά τη Μεταπολίτευση φοβόσουν να πεις πως είσαι δεξιός”.

Αρχικά είναι τουλάχιστον γελοίο να παρουσιάζεται η μετεμφυλιακή Ελλάδα ως χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, με τα ξερονήσια ανοικτά και την Αριστερά αποκλεισμένη και διωκόμενη από την πολιτική σκηνή. Έπειτα ο φυρερίσκος της ΝΔ κάνει ντρίμπλα ταυτίζοντας τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με τον εμφύλιο, προφανώς για να εντείνει τη σύγχυση στον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο για την ταραγμένη περίοδο του 1940-49. Χωρίς να παραβλέπουμε τις εντάσεις της περιόδου, το να τσουβαλιάζεις την Αντίσταση και το έπος του ΕΑΜ με γεγονότα του εμφυλίου έχει πολιτική στόχευση και αυτή είναι η συκοφάντηση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Ο Βορίδης «κολλάει» το ΕΑΜ στον Εμφύλιο και ξεκόβει τη βία της εποχής από το ιστορικό πλαίσιο, για να φτιάξει έναν αχταρμά για τους οπαδούς του και όποιον δεν ξέρει Ιστορία. Τέλος, για τη “ντροπή” του να δηλώνεις δεξιός, είναι παράδοξο να λέγεται κάτι τέτοιο για ένα κόμμα που κυβέρνησε τη μισή Μεταπολίτευση (ναι, την ίδια περίοδο που μισεί ο Βορίδης και οι όμοιοί του).

Κατόπιν όλων αυτών αναρωτιόμαστε αν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και οι απλοί ψηφοφόροι της ταυτίζονται με τις εμφυλιοπολεμικές κορώνες του Βορίδη και θεωρούν ότι τέτοιες θέσεις μπορούν να αποτελούν τον πολιτικό λόγο ενός κόμματος που θέλει εν έτει 2019 να κυβερνήσει τη χώρα!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

 

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Λουτράκι: Έκλεβαν κατ΄εξακολούθηση καυσόξυλα

Previous article

Δημ. Σαραβάκος: «Θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα εκλεγούμε»!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.