1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Με παρέμβαση Πιέτρη ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών

0

Πρόσφατα το sfedona.gr είχε αναδείξει την πρωτιά της ομάδας RoboKids του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει όχι μόνο να επικροτούνται αλλά και να υποστηρίζονται με κάθε μέσο για να δίνουμε στη νέα γενιά την ώθηση που χρειάζεται.

Είναι προς τιμήν του νέου δημοτικού συμβούλου Τιμολέων Πιέτρη που το έφερε ως θέμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και τουλάχιστον απέσπασε τη δέσμευση του δημάρχου να επιχορηγήση σχολικές ομάδες που υλοποιούν παρόμοιες δράσεις.

Συγκεκριμένα ο κος Πιέτρης ανέφερε στο Δ.Σ.:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επιτυχία ενός σχολείου μας, του 2ου Γυμνασίου σε έναν διαγωνισμό ρομποτικής που έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην Καλαμάτα και διαγωνίστηκαν σχολεία από όλη την Πελοπόννησο.

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου κατέκτησε την πρώτη θέση και σε λίγες μέρες θα διαγωνιστεί πάλι στα πλαίσια της ρομποτικής, με όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Αυτή είναι μία πολύ καλή διάκριση και για το Δήμο μας.

Θεωρώ ότι η ρομποτική αποτελεί ένα μέρος της τεχνολογίας, μιας και αυτή είναιτο σήμερα και το αύριο στις ζωές όλων μας και θα πρέπει ως Δήμος Κορινθίων να υποστηρίξουμε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Να σας ενημερώσω ότι επισκέφθηκα το σχολείο μαζί με τα στελέχη της Παράταξης μου κα Λένα Χρήστου και κο Δημήτρη Μπαφίτη, μιλήσαμε με τους καθηγητές πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και μας έδωσαν έγγραφο που καταθέτω στα πρακτικά, με αιτήματα τους.

Με αφορμή αυτή την διάκριση ο Δήμος Κορινθίων θα μπορούσε να σταθεί αρωγός:

– στην διευκόλυνση της μετακίνηση των μαθητών και των συνοδών τους

– με χορηγίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων με σκοπό την παρότρυνση, την συμμετοχή και την διάκριση σε μαθητικούς διαγωνισμούς ανεξαρτήτου αντικειμένου

Ο Δήμος από την στιγμή που επιχορηγεί ομάδες και συλλόγους οι οποίες έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πρέπει να επικροτεί και τέτοιες προσπάθειες οι οποίες αφορούν την εκπαίδευση των νέων παιδιών που αποτελούν και το αύριο του Δήμου, της περιοχής και της χώρας μας.»

O Δήμαρχος πήρε το λόγο και αναγνώρισε ότι είναι μία πολύ καλή πρόταση και θα διαθέσει ένα ποσό έως 20.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές του Δήμου ώστε να ικανοποιούν τα αιτήματα των σχολείων.

Πρώτος σταθμός Αρχαία Κόρινθος

Previous article

Όταν ένας πρέσβης παινεύει το Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.