1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Η “πράσινη” Πλατεία, οι μελέτες και οι δράκοι…

0

Είναι όντως κουραστικό και ίσως καταντάει μονότονο, όταν διαρκώς διαπιστώνεις, ότι στο Δήμο Κορινθίων το όραμα και ο σχεδιασμός είναι μόνο λέξεις, χωρίς κανένα περιεχόμενο. Με την πρώτη ευκαιρία απλά καίγονται από το Δήμαρχο Κορινθίων, αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σταυρέλη.

Στο επίκεντρο του θέματος η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κορίνθου “Π.Τσαλδάρη” ή αλλιώς Περιβολάκια.

Η “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ” αναφέρετε, στην ανακοίνωση που ακολουθεί, στις μελέτες πολλών χιλιάδων ευρώ που έμειναν ανεκμετάλλευτες, στην έλλειψη πρασίνου, στην αργή εκτέλεση του έργου και φυσικά στις συνηθισμένες τακτικές του δημάρχου Αλέκου Πνευματικού .

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Έργο που ξεκίνησε να κουβεντιάζεται και να σχεδιάζεται στο δημοτικό συμβούλιο από το 2011.

Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, το 2011 ο Δήμος ανέθεσε μελέτη για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Π. Τσαλδάρη και των γύρω δρόμων. Μελέτη πραγματικά πρωτοποριακή για το Δήμο μας, με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η μελέτη αυτή στοίχισε στο Δήμο μας 24.600 Ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν το 2018. Επίσης το 2014 ο Δήμος ανέθεσε και άλλη μελέτη για τον ίδιο σκοπό, με κόστος 10.954,87 Ευρώ.

Το σύνηθες πλέον ερώτημα είναι, εάν αυτές οι μελέτες λήφθηκαν υπόψη σε ότι σήμερα εκτελείται. Ή για ακόμα μία φορά ο σχεδιασμός που κάνουμε ως Δήμος, και οι μελέτες που παραλαμβάνουμε, αραχνιάζουν σε κάποια ντουλάπα;

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το πράσινο στην πλατεία. Αυτό θα είναι περισσότερο, όπως πρότεινε η μελέτη βιοκλιματικής αναβάθμισης ή λιγότερο ως ποσοστό επι του συνολικού εμβαδού; Εάν τo πράσινο είναι λιγότερο, αυτό επιτρέπεται;

Ενώ λοιπόν υπάρχουν όλα αυτά τα ερωτήματα, παράλληλα όλοι μας παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, με ρυθμούς βασανιστικά αργούς, τόσο που πλέον η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου έχει πάρει τη μορφή κυλιόμενης σκάλας.

Ξαφνικά εμφανίζεται η γνωστή συνταγή. Σε συνέντευξη του Δημάρχου ακούσαμε για μία ακόμα φορά τους γνωστούς λεονταρισμούς. Ακούσαμε περί εκβιασμών του ιδίου και της δημοτικής αρχής.

Άραγε ποιος τον εκβιάζει; Mε ποιον τρόπο τον εκβιάζει; Τι σημαίνει έκπτωση στην ποιότητα των υλικών; Σε ποια υλικά αναφέρεται;

Τι σύμπτωση, το παραμύθι έχει πάλι δράκο, και αυτός που αντιστέκεται είναι ο Δήμαρχος Κορινθίων, σαν σύγχρονος Δον Κιχώτης για το καλό των Κορινθίων, βεβαίως, βεβαίως….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το παρελθόν και οι πρακτικές του τελείωσαν, Κοιτάμε Μπροστά!!!

Συνελήφθη 37χρονος για όπλα στην Κορινθία

Previous article

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» η εναλλακτική πρόταση για την Πελοπόννησο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.