1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Πέντε μεγάλα έργα χρειάζεται η Κόρινθος για να πάει μπροστά

0

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος είναι από τους πολιτικούς που υποστηρίζει πως αυτό που προέχει στο δήμο Κορινθίων είναι ένα σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης και όχι μεμονομένες προτάσεις. “Πρέπει να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο” τονίζει ο κος Νανόπουλος και με αφορμή τις προτάσεις που διατυπώνονται προεκλογικά από διάφορους συνδυασμούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Η Συμμαχία Πολιτών έχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα ανάπτυξης. Καλό είναι να γίνονται μικρά έργα και θα συνεχίσουν να γίνονται στα επόμενα χρόνια όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Δεν πρόκειται όμως να έρθουν επισκέπτες και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής και οι άνεργοι να βρουν δουλειά επειδή θα ανακαινιστεί το Ξενία στην Αρχαία Κόρινθο είτε θα γίνει γήπεδο στο Περιγιάλι .

Βασίλης Νανόπουλος : Ο δήμος Κορινθίων χρειάζεται 5 μεγάλα έργα για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Η άποψη μας είναι ότι χρειάζονται  λίγα μεγάλα έργα τα οποία θα μελετηθούν σωστά από τους ειδικούς, θα προταθούν περισσότερες της μιας λύσεις για να επιλεγεί η καλύτερη από το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες. Οι πόροι του δήμου δεν είναι ανεξάντλητοι και πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες και οι δράσεις κυρίως εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Παράδειγμα τέτοιων έργων είναι:

  1. Η αξιοποίηση και η ενοποίηση των αρχαιολογιών χώρων πχ Αρχαία Κόρινθος, λιμάνι Λεχαίου και Κεχρεών, Ακροκόρινθος κλπ καθως και η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πολιτισμό
  2. Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στην Κορίνθου
  3. Η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου για τη φιλοξενία επιχειρήσεων
  4. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Κορίνθου και η δημιουργία μαρίνας
  5. Η βελτίωση του αγροτικού τομέα και η σύνδεση του με τον τουρισμό στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης όπως έχει γίνει αλλού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να δημιουργηθεί γραφείο αγροτικής ανάπτυξης στο δήμο .

 

Βάση για συζήτηση αποτελούν οι εισηγήσεις ακαδημαϊκών, πολιτικών, επιστημόνων, εκπροσώπων φορέων κλπ. στα συνέδρια του διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την επωνυμία “Κορινθία 2020” το 2007 και “Κορινθία 2025” το 2017 .

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το δήμο Κορινθίων που λείπει, θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί και υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό .

“Αναζήτηση”│Τα Global Arts Studios παρουσιάζουν ένα ονειρικό project

Previous article

“Αλλάζει ο άνθρωπος;” Ομιλία-συζήτηση στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.