1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Δήμας πιέζει το Υπουργείο Υποδομών για την γέφυρα του Φενεού

0

Η είδηση της κατάρρευσης γέφυρας στο Φενεό Κορινθίας ήταν το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών που μάλιστα παίχτηκε πανελλαδικά. Τα προβλήματα που προκύπτουν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής είναι μεγάλα και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση.

Ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Χρίστος Δήμας φέρνει το θέμα στη Βουλή και συγκεκριμένα καταθέτει ερώτηση στο Υπουργείο Υποδομών για την συντήρηση της γέφυρας αλλά και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής νέας. Επίσης θέτει το θέμα για δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Γεφυρών.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει:

κ. Υπουργέ,

οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην ορεινή Κορινθία, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην περιοχή, με αποκορύφωμα ζημιές σε κρίσιμες υποδομές. Η γέφυρα στον Ολβιο ποταμό, η οποία συνδέει την ανατολική με τη δυτική πλευρά (από Μεσινό προς Αρχαία Φενεό) -μέσα από την επαρχιακή οδό- κατέρρευσε και η περιοχή του Φενεού έχει «κοπεί» στα δύο.

Ευτυχώς από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο η κατάρρευση της γέφυρας γεννά σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και ανασφάλεια για την αξιοπιστία των υπόλοιπων υποδομών.

Επιπλέον, για ακόμα μία φορά, έρχεται στο προσκήνιο η πρόταση σημαντικών επιστημόνων του τεχνικού δυναμικού της χώρας για δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Γεφυρών. Ενός θεσμού που θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη καταστροφών, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερα χρήσιμη βάση δεδομένων για τα σημαντικά τεχνικά έργα της χώρας με τις μελέτες τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιούν ελέγχους αλλά και παρεμβάσεις όπου διαπιστώνεται ανάγκη.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάσθε:

α) Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την αποκατάσταση της γέφυρας που συνδέει τα χωριά Μεσινό και Αρχαία Φενεό; Υπάρχει σε εξέλιξη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην κατάρρευση της; Πότε ήταν η τελευταία συντήρηση της υποδομής και σε ποιο βαθμό οι υπόλοιπες παρόμοιες υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας είναι ασφαλείς για τη διέλευση πεζών και οχημάτων;

β) Ποιο είναι το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της νέας γέφυρας και τι σκοπεύετε να πράξετε ώστε να επιταχύνετε την διαδικασία αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην περιοχή;

γ) Είναι στις προθέσεις σας η δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Γεφυρών;

Ανακοινώνει δυο νέες γέφυρες ο Γιώργος Δέδες

Previous article

Κέρδισε δείπνο για δύο και πολλά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.