1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υποψήφιε, σκέψου πριν εκτυπώσεις!

0

Τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι μηχανές εκτύπωσης σε κάθε μικρό και μεγάλο τυπογραφείο έχουν πάρει φωτιά. Φυλλάδια, αφίσες και κάρτες των υποψήφιων συνδυασμών και προσώπων θα πάρουν το δρόμο προς την ενημέρωση των απανταχού ψηφοφόρων διεκδικώντας τον πολυπόθητο σταυρό.

Πεταμένα φυλλάδια, πεταμένα λεφτά

Το λυπηρό είναι ότι αυτά τα φυλλάδια θα τα έχουμε ως ενθύμιο των εκλογών για πολύ καιρό μετά στους δρόμους της πόλης, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες. Και όταν φυσάει θα ατενίζουμε τον Κορινθιακό Κόλπο σκεπασμένο από υποσχέσεις, οράματα και αξίες που αναγράφονται στα προεκλογικά φυλλάδια ενώ πολλά από αυτά θα βρεθούν κάποια στιγμή  στο στομάχι ενός δελφινιού ή μιας θαλάσσιας χελώνας που θα ξεβράσει το κύμα.

Η ειρωνεία είναι πως σχεδόν σε όλα τα φυλλάδια αυτά κάπου συναντάς τη φράση «Σεβασμός στο Περιβάλλον» και διαβάζεις προγραμματικές μελέτες υποψηφίων και συνδυασμών για περιβαλλοντικές δράσεις που ξεχειλίζουν από οικολογική αγάπη. Σου μιλάνε για την αξία της ανακύκλωσης πάνω σε μη ανακυκλώσιμο χαρτί. Σου μιλάνε για διαχείριση απορριμμάτων, έξυπνη πόλη, νέες τεχνολογίες όταν οι ίδιοι χρησιμοποιούν στην προεκλογική τους εκστρατεία τα μέσα και τα υλικά που χρησιμοποιούσαμε και πριν μια εικοσαετία.

Καταλαβαίνω την επιθυμία τους να επικοινωνήσουν με όλους τους δημότες (κάθε ηλικίας , κοινωνικής τάξης κ.τ.λ.) αλλά σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Και στην τελική ας αποδείξουν  ότι μπορούν να μας οδηγήσουν στην πράσινη ανάπτυξη με πράξεις και όχι με λόγια. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές, ευαισθησία χρειάζεται και σωστή ενημέρωση.

 

Γι΄αυτό υποψήφιε των εκλογών, σε παρακαλώ, σκέψου πριν εκτυπώσεις!

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Υποψήφιος στο Κιάτο ο Αλέκος Αλεξανδρής

Previous article

Δήμος Βέλου-Βόχας: Σε επαγρύπνηση οι αρχές λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.