ΕΛΛΑΔΑ

Ένα “Αλεξάνδρειο” υποκλίθηκε στην ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν

0

Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν

Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν

Πρόκειται για μια συγκλονιστική θεατρική παράσταση που δύσκολα μπορείς να μεταδώσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις που σου προκαλεί γιατί θα τα αποδυναμώσεις. Είναι μια παράσταση που αξίζει να δεις όχι μόνο για την απίστευτη ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν, την συγκλονιστική μαρτυρία όσων διαδραματίστηκαν σε μια κρίσιμη δεκαετία (1915-1924) με την σφαγή των Αρμένιων και την Μικρασιατική Καταστροφή  μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού αλλά είναι ένα έργο με διαχρονικά μηνύματα μιας και το προσφυγικό αποτελεί και στις μέρες μας ένα παγκόσμιο σοβαρό θέμα.

«Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άνθρωπο»

Κάποιοι αποφασίζουν για λόγους εξουσίας και οικονομικών συμφερόντων ότι ένας λαός  πρέπει να ξεριζωθεί. Το ανθρώπινο δράμα που ακολουθεί δεν στέκεται εμπόδιο σε καμία τέτοια απόφαση.

Η  μικρή Ανζέλ αναφέρει με παράπονο:

« Μέσα στον φόβο και την αγωνία μου έχασα το ένα κόκκινο λουστρίνι μου. Έμεινα με το ένα μου παπούτσι, δεν το έβγαλα. Έτσι για να βλέπουν όλοι πως κάποτε και εμείς φορούσαμε καλά παπούτσια».

Συγχαρητήρια στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων που έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες Κορίνθιους να δουν αυτή την παράσταση.

Η Χριστίνα Αλεξανιάν καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η ίδια, εμφανώς συγκινημένη από την παρουσία των παιδιών της Ανζέλ στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο επισήμανε πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό για την ίδια αφού την ενώνει με τις ρίζες της και τιμά με τον τρόπο αυτό την καταγωγή της.

Και κάτι που ελάχιστοι γνωρίζαμε …

Η Ανζέλ Κουρτιάν έζησε τα τελευταία της χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και ο τάφος της βρίσκεται στο Νεκροταφείο Αγίων Θεοδώρων.

 

Μπάμπης Γεωργίου: “Δεν ξαναπολιτεύομαι”

Previous article

Επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού της Μαρίας Πρωτοπαππά

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.