1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Λύκειο Δερβενίου: Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής

0

Ανάμεσα σε όλα τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που χρονίζουν και δυσκολεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου υπάρχουν εμφανή σκουριασμένα σίδερα σε κολώνες στήριξης και στηθαία που καλύπτονται με σοβά χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία. Στο Λύκειο Ξυλοκάστρου μαθητές και εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε αίθουσες με ταβάνια που στάζουν νερό, γεμάτες υγρασία, με χαλασμένες πόρτες και σπασμένα πλακάκια. Στο εν λόγω σχολείο, εν έτει 2019, υπάρχουν παιδιά που κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ας αναρωτηθούμε όλοι τι θα είχε συμβεί  αν στο Λύκειο Δερβενίου βρίσκονταν μαθητές στην αίθουσα την ώρα που κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής. Η αντισεισμική προστασία που παρέχει ασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και εξασφαλίζει την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων απ’ότι φαίνεται δεν είναι προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μαζί με όλους τους κατοίκους του Δήμου χρειάζεται να διεκδικήσουν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες επισκευές για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Πρέπει να αρχίσει τώρα ο αντισεισμικός έλεγχος.

Πάγιο αίτημα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  συνεχίζει να είναι η βελτίωση της κατάστασης στα σχολεία του Δήμου καθώς η κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στόχο του καθημερινού μας αγώνα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

11 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της Κορινθίας

Previous article

Ο ειδικός φρουρός που έσωσε τη ζωή ανηλίκου σε τροχαίο στον Ισθμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.