1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΕκλογές 2019Πολιτικό Βαρόμετρο

Κόρινθος: Η ΝΔ ταγκάρει Πελοπίδα Καλλίρη (#pelopidas)

0

«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Πελοπίδα Καλλίρη» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα της χθεσινής βραδιάς από την εκδήλωση παρουσίασης του νέου συνδυασμού που διεκδικεί το Δήμο Κορινθίων με επικεφαλή τον νυν αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο πρώην πρόεδρος  Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο έδωσαν το παρών στην εκδήλωση αλλά μίλησαν, από το βήμα, με θερμά λόγια στήριξης για τον Πελοπίδα ευχόμενοι να είναι ο αυριανός δήμαρχος της Κορίνθου.

Μάλιστα ο κος Γεωργιάδης ξεκαθάρισε αυτή την φορά (μετά την ομιλία του στο Κιάτο) ότι δεν μιλάει σαν φίλος του Πελοπίδα αλλά σαν αντιπρόεδρος του κόμματος, στέλνοντας έτσι σκληρή απάντηση στον δεύτερο «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Ωστόσο η απουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρίστου Δήμα δεν πέρασε απαρατήρητη ακόμα και όταν η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου κατακλύστηκε από γαλάζιους  αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς, στελέχη, φίλους και συμπορευόμενους με την υποψηφιότητα του Πελοπίδα Καλλίρη.

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου στην εκδήλωση-παρουσίαση του Πελοπίδα Καλλίρη

ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού παρουσίασε ο Πελοπίδας Καλλίρης.  Και αυτό είναι … «Δύναμη Εξέλιξης». Όπως επισήμανε ο Πελοπίδας δεν έρχεται να μηδενίσει οτιδήποτε καλό έχει υλοποιηθεί στο δήμο Κορινθίων μέχρι σήμερα αλλά να το εξελίξει.

Ο νυν αντιπεριφερειάρχης αν και παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει το επικοινωνιακό χάρισμα ,  έχει διατελέσει μέχρι σήμερα σημαντικό έργο από θέσεις ευθύνης όμως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την αυτοπροβολή αλλά για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Με ένα σύντομο βίντεο/αφιέρωμα στον Πελοπίδα που προβλήθηκε στην μεγάλη οθόνη της εκδήλωσης το κοινό σχημάτισε μια συνολική εικόνα για την μέχρι τώρα πορεία του υποψήφιου δημάρχου.

Η φιλοσοφία του συνδυασμού αναπτύχθηκε σε 8 άξονες 

Άξονας 1: Η Κόρινθος μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Άξονας 2: Καθιέρωση του δήμου μας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού και προώθηση των τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος.

Άξονας 3: Κοινωνική πολιτική με άξονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Άξονας 4: Ανάδειξη του πολιτιστικού υποβάθρου και της ιστορίας του δήμου μας.

Άξονας 5: Βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δημότη και προστασία του περιβάλλοντος.

Άξονας 6: Εδραίωση αισθήματος ασφαλείας στους δημότες μας.

Άξονας 7: Οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου μας.

Άξονας 8: Βελτίωση των δημοτικών υποδομών και δημιουργία νέων.

(photo:sfedona.gr)

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση  εικοσιτεσσάρων υποψηφίων συμβούλων που συμμετέχουν στον συνδυασμό «Δύναμη Εξέλιξης» του Πελοπίδα Καλλίρη.

Παρουσίαση συμπορευόμενων με τον Πελοπίδα Καλλίρη στον συνδυασμό “Δύναμη Εξέλιξης”

Σκέψεις

1.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει για τις εκλογές Α’ βαθμού : «Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση με τις ομιλίες παρεμβάσεις Μεϊμαράκη – Γεωργιάδη απέχουν έτη φωτός από την άποψη του πρόεδρου της ΝΔ, ακόμα και αν ο Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ακράδαντα πιστεύει πως ο Πελοπίδας Καλλίρης μελλοντικά θα συγκρουστεί ακόμα και με την κυβέρνηση της ΝΔ αν χρειαστεί να υπερασπίσει συμφέροντα του δήμου – Κάτι που δύσκολα γίνεται πιστευτό από τον κόσμο σήμερα.

Ο χρόνος θα αποκαλύψει αν όντως ο συνδυασμός του Πελοπίδα Καλλίρη θα είναι ανοιχτός σε κάθε δημότη από όποια πολιτική παράταξη και αν προέρχεται.

(photo:sfedona.gr)

2.Μια εκδήλωση που στόχο είχε να αναδειχθεί το -όχι και τόσο γνωστό από τους πολλούς – βιογραφικό του Πελοπίδα Καλλίρη αλλά και η προσωπικότητά του. Ο στόχος επετεύχθη με επιτυχία χωρίς τραβηγμένα εκθειαστικά στοιχεία και το σημαντικότερο χωρίς να κουράσει. Ο συνδυασμός σύντομων ομιλιών και οπτικοακουστικού συνδυασμού κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον σε όλους τους παρευρισκόμενους μέχρι τέλους.

3.Έξυπνη κίνηση η τοποθέτηση δημοσιογράφου στην παρουσίαση, ακόμα και μια σκηνοθετημένη συνέντευξη είναι προτιμότερη από ένα βαρετό μονόλογο. Η επιλογή των ερωτήσεων φανερώνει πως ο Πελοπίδας Καλλίρης δεν «κλείνει τα αυτιά του» στις φωνές της κοινωνίας αλλά είναι διαθέσιμος να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές σε κάθε τους ερώτημα.

(photo:sfedona.gr)

Ανακοίνωσε ο Γιώργος Δέδες │«Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο

Previous article

Η πρωτότυπη πρόταση της Συμπολιτείας για το Ειρηνοδικείο Δερβενίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.