ΕΛΛΑΔΑ

Τι γνωρίζεις για το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας;

0
Μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα να έρθουν σε πιο στενή- βιωματική επαφή με την Ιστορία του τόπου μας, ερευνώντας και γνωρίζοντας άγνωστες πτυχές της, δημιούργησαν το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας.
Αποστολή τους:
Η επαφή του κορινθιακού κοινού και η προβολή της τοπικής μας Ιστορίας, η συστηματική καταγραφή της προφορικής τοπικής κορινθιακής Ιστορίας, η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την Ιστορία μας, η διεξαγωγή επιτόπιων ξεναγήσεων και εκδρομών σε μέρη που σχετίζονται ή αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές της τοπικής μας Ιστορίας  και η οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων κλπ με ειδικευμένους επιστήμονες ή προσωπικότητες καθιερωμένες για τη δράση τους και την προσφορά τους.
Πριν λίγες μέρες στον χώρο της βιβλιοθήκης Κορίνθου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με  θέμα “Προφορική Ιστορία και Μνήμη σε Εποχής Κρίσης” με ομιλήτρια την ιστορικό κα Τασούλα Βερβενιώτη.
Η κ. Καραγεώργου-Κούρτζη Όλγα, συντονίστρια της ομάδας αυτής καθώς και η κ. Μητρογιάννη Παναγιώτα, βασικός μέλος αυτής , προλόγισαν την εκδήλωση, παρουσιάζοντας τους σκοπούς του Κορινθιακού Εργαστηρίου Ιστορίας αλλά και το πλούσιο έργο και δράση της ομιλήτριας.
Η κα Βερβενιώτη επισήμανε πως:
 « Είναι πιο εύκολο να κατασκευάσεις λανθασμένη άποψη κοιτώντας τα αρχεία, παρά κοιτώντας τους ανθρώπους . Οι προφορικές μαρτυρίες φωτίζουν τα καταγεγραμμένα αρχεία »
Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μας υποδείξει πόσο σημαντικό είναι να σταθούμε όλοι μας αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας.

Μία μοναδική εκδρομή στην ορεινή Κορινθία

Previous article

Επικίνδυνος ο κόμβος της Λυκοποριάς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ