ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Μία μοναδική εκδρομή στην ορεινή Κορινθία

0

Η ορεινή Κορινθία, είναι διαχρονικά μία από τις αγαπημένες μας περιοχές για μονοήμερες εξορμήσεις. Όχι μόνο λόγω εντοπιότητας, -αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει-, αλλά γιατί συνδυάζει φυσικό κάλλος, γραφικά χωριουδάκια, εγγυημένα καλό φαγητό και εύκολη πρόσβαση. Δεν είναι τυχαίο που τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για αυτούς που εξορμούν από την πρωτεύουσα. Δεν είναι και λίγο πράγμα, σε μόλις μιάμιση ώρα, να έχεις αφήσει πίσω την πολύβουη Αθήνα και να ατενίζεις το χιονισμένο τοπίο μπροστά σε ένα τζάκι.

Μπορεί το συγκεκριμένο road trip να μην συμπεριλαμβάνει τα Τρίκαλα Κορινθίας, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες διαδρομές της Πελοποννήσου. Συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, που δύσκολα κάποιος θα μείνει παραπονεμένος.

Αρχαία Νεμέα

Ξεκινήσαμε από την Κόρινθο λίγο αργούτσικα. Ένα ζούδι έχει ανάγκη για λίγο παραπάνω ύπνο. Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε. Ο κανόνας εδώ είναι, όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο πιο πολλά πράγματα θα δείτε.

Η πρώτη μας στάση ήταν η Αρχαία Νεμέα. Γνωστή στην αρχαιότητα και από το μυθικό λιοντάρι, που σκότωσε ο Ηρακλής. Αυτά που κυριαρχούν στην περιοχή είναι οι αμπελώνες και τα γνωστά οινοποιεία. Στην Αρχαία Νεμέα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έχετε την επιλογή να ξεναγηθείτε σε κάποια από τα οινοποιεία και να αγοράσετε το γνωστό αγιωργίτικο κρασί. Για τους λάτρεις της ιστορίας, η Αρχαία Νεμέα είναι ένας σημαντικός σταθμός. Εκτός από το Αρχαιολογικό μουσείο, μπορείτε να περιηγηθείτε στον Ναό του Δία και το Αρχαίο Στάδιο 178 μέτρων.

Ακολουθείστε τα zoudia για περισσότερη… Ορεινή Κορινθία

Κόρινθος: Ενημέρωση για τους παραδοσιακούς σπόρους

Previous article

Τι γνωρίζεις για το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.