5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κορινθία τιμά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της

0

«Ο Εθελοντισμός αποτελεί δείγμα πολιτισμού και προάγει τον ανθρωπισμό» είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης και απονομής τιμητικών διακρίσεων στους εθελοντικούς συλλόγους δασοπυροσβεστών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς τους.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τιμήθηκαν οι εθελοντικοί σύλλογοι δασοπυροσβεστών, που με αυτοθυσία και περίσσεια ψυχή βοηθούν σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

 

Ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας την σημασία και την αξία του εθελοντισμού «Χαίρομαι για το κλίμα του εθελοντισμού που υπάρχει στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο. Οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν το μεγαλύτερο πολιτισμικό υπόβαθρο που έχει η κοινωνία, διότι ο εθελοντισμός αποτελεί ένα δείγμα του πολιτισμού μας και τις αξίες κάθε κοινωνίας»

 

Για να συνεχίσει ο κ. Τατούλης «Χωρίς την εθελοντική συνείδηση στον τόπο μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και χαίρομαι ιδιαίτερα για την βοήθεια σας όλα αυτά τα χρόνια. Είστε οι χρήσιμοι συνεπίκουροι βοηθοί σε όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, σε όλα τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, σε όλα τα φαινόμενα διάσωσης και τις ικανότητες σας, τις παραχωρήσατε από αισθήματα καρδιάς σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και όπου αλλού κληθήκατε.»

 

Για να επισημάνει στη συνέχεια: «Εμείς λοιπόν τιμούμε το πνεύμα, αυτές τις ομάδες και όλους εσάς, για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον Κορινθιακό και Πελοποννησιακό λαό, ότι αυτές οι δυνατότητες προάγουν τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό μας. Πάνω από όλα μας απεγκλωβίζουν από τον άκλητο και άκρατο ατομισμό, που νοθεύει την συλλογική συνείδηση και την προσπάθεια μας»

Ο Περιφερειάρχης δίνει το στίγμα και για την επόμενη μέρα «Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι πώς από δω και στο εξής επιθυμούμε ευρύτερη συνεργασία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξασφαλίσει χρήματα για την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις υποδομές, που απαιτούνται για την καλύτερη επίτευξη του στόχου και του έργου σας. Η συνεργασία μεταξύ σας να είναι τέτοια ώστε να υπάρχει η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αρτιότητα, αποδίδοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους: «Γνωρίζω πώς η προσφορά αυτή και το παράδειγμά σας απαιτεί προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, αλλά όλα αυτά ξεπερνιούνται μέσα από την αγαλλίαση που νιώθετε όταν επιτυγχάνετε τους στόχους και τους σκοπούς, που έχετε θέσει.

Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας»

 

Ασχολείσαι με τον τουρισμό; Ευκαιρία για μεταπτυχιακό στην Κόρινθο

Previous article

Ένας Κορίνθιος ακαδημαϊκός στο νεοϋορκέζικο εκδοτικό οίκο Nova Publishers

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.