5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Γονέων προς Σχολική Επιτροπή: Η πολιτική είναι ΕΞΩ από το σχολείο μας

0

Το sfedona.gr δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ πριν λίγες ημέρες με τίτλο “Πάγωσαν οι μαθητές – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου Κορινθίων”. Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου το σύστημα θέρμανσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων, παρουσιάζει προβλήματα και ενώ έχουν σταλεί πολύ καιρό πριν τα απαραίτητα έγγραφα προς τους αρμόδιους, δυστυχώς όπως συμβαίνει πολλές φορές στην Ελλάδα, έπρεπε να φτάσουμε στο και πέντε για να αναλάβουν δράση.

Η έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου , μπορεί να ξίνισε σε κάποιους όμως έφερε άμεσα αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δήμου Κορινθίων κοινοποίησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης μια ανακοίνωση που αναφέρετε στην αντικατάσταση του καυστήρα αλλά αφήνει και αιχμές κατά του Συλλόγου Γονέων του 8ου αναφέροντας: “Σε καμία περίπτωση όμως το σχολείο δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης αλλά σύμπνοιας και κοινής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα”.

Διαβάστε την απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου προς την Σχολική Επιτροπή και τον κ. Χριστοδουλόπουλο ενώ στο τέλος του άρθρου ακολουθεί και η ανακοίνωση της Σχολικής Επιτροπής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το 8ο Δημοτικό Σχολείου Κορίνθου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα θέρμανσης λόγω παλαιότητας του συστήματος (λέβητας, καυστήρας) και για το θέμα αυτό έχουν σταλεί δεκάδες έγγραφα αιτήματα στην Σχολική Επιτροπή και στις ΤΥ του δήμου Κορινθίων.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε ξαφνικά στις 7/1/2019 όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Χρήστος Χριστοδούλοπουλο σε γραπτή ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την συγκεκριμένη ημέρα, το σύστημα θέρμανσης του σχολείου μας βγήκε πια εκτός λειτουργίας και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών της εποχής, αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου μας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορινθίων (δύο μέρες μετά στις 9/1/2019) προκειμένου να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που η γραφειοκρατία ή και η αδιαφορία καθυστερούσε.

Η αντίδραση του δημάρχου Κορινθίων κου Αλέκου Πνευματικού, ξάφνιασε τα μέλη μας καθώς μας κατηγόρησε για «πολιτικά παιχνίδια» αμφισβητώντας τα λεγόμενά μας. Βεβαίως ο μηχανικός που επισκέφθηκε το σχολείο μας την επόμενη ημέρα, κατόπιν εντολή του δημάρχου, διαπίστωσε ότι πρόκειται για μη επισκευάσιμη βλάβη και εγκατέστησε καινούργιο καυστήρα, ενώ μας ενημέρωσε πως θα εισηγηθεί και την αντικατάσταση του λέβητα.

Κε Χριστοδουλόπουλε, με την σχετική ανακοίνωσή σας, με έκπληξη διαπιστώνουμε πως και εσείς αφήνετε να εννοηθεί κάτι αντίστοιχο ενώ δεν αναφέρεστε καθόλου στα προηγούμενα έγγραφα αιτήματα για το πρόβλημα της θέρμανσης που έχουν σταλεί τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο προσβάλετε ένα σημαντικό θεσμό, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που προσφέρει με ανιδιοτέλεια σημαντικό έργο.

Ο Σύλλογος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου είναι από τους πιο δραστήριους Συλλόγους των σχολείων του δήμου μας και έχει συνεισφέρει με την οικονομική συνδρομή όλων των γονέων βελτιώνοντας τις συνθήκες του κτιρίου όπου φοιτούν τα παιδιά μας (κουρτίνες, βάψιμο, φωτιστικά, χαρτικά κ.α.). Καθημερινά προσπαθεί να καλύψει βασικές ανάγκες του σχολικού κτιρίου και της σχολικής μας κοινότητας που δυστυχώς το σύστημα Παιδείας αν και οφείλει, αδυνατεί να καλύψει.

Οι γονείς στερούνται από το εισόδημά τους και τον ελεύθερο χρόνο τους με μόνο κίνητρο την αγάπη στα παιδιά τους. Αν χρειαστεί να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν για σοβαρά προβλήματα στα σχολεία, θα το κάνουν . Οφείλουν να το κάνουν. Την πολιτική εμείς μπορούμε και την κρατάμε έξω από τα σχολεία.

Μιας όμως και αναφέρεστε σε «σύμπνοια και κοινή προσπάθεια» σας προτείνουμε να δείτε προσεκτικά όσα έγγραφα σας έχουμε κοινοποιήσει μέχρι σήμερα με σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας (υδραυλικά, λέβητας, βάψιμο, κ.α.), για να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους.

 

Το ΔΣ

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σε απάντηση των ανακοινώσεων που έλαβαν χώρα στις 10/1/2019 και αφορούσαν τη λειτουργία του καυστήρα του 8ου Δ.Σ. Κορίνθου σας γνωρίζω τα εξής:

Οι παρεμβάσεις μας σε πάγιες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων κατευθύνονται πάντα από εμπεριστατωμένες εκθέσεις τεχνικών επιστημόνων των Τ.Υ. του οικείου ΟΤΑ ή εξωτερικών συνεργατών μας με αντίστοιχη κατάρτιση επί των θεμάτων που προκύπτουν.

Στις 7/1/2019 το βράδυ έγινε η τελευταία επισκευή του καυστήρα και εκτιμήθηκε ότι χρήζει αντικατάστασης.

Στις 8/1/2019 είχαμε την έκθεση των Τ.Υ. του Δήμου μας η οποία πιστοποιεί την αναγκαιότητα της ενέργειάς μας και στις 10/1/2019 μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Κορινθίων και της Σχολικής Επιτροπής το εν λόγω σχολείο θερμάνθηκε με καινούριο καυστήρα.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει αγαστή συνεργασία με το σύνολο των Σχολικών Κοινοτήτων και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Σε καμία περίπτωση όμως το σχολείο δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης αλλά σύμπνοιας και κοινής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής,

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Λουτρακιώτικο καρναβάλι

Previous article

Καταχειροκροτήθηκε ο Νανόπουλος: Είμαστε ο συνδυασμός που ενώνει!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.