5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόρινθος: Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο εξαιτίας των φακέλων με σκόνη

0

Ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που στάλθηκαν φάκελοι με ύποπτη σκόνη και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο και συγκεκριμένα και οι δύο σχολές (Δαμασκηνού και Λεωφόρος Αθηνών).

Σήμερα το πρωί σήμανε συναγερμός με την αστυνομία και την πυροσβεστική να απομονώνουν το χώρο διώχνοντας φοιτητές, εργαζόμενους και όλους τους παρευρισκόμενους στο χώρο των δυο κτιρίων.

Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση …

Οι πρώτοι φάκελοι

Μαζική αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε 12 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την χώρα μέσω των ταχυδρωμίων του ΕΛΤΑ.

«Βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης περιείχε ο φάκελος που απεστάλη χθες στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ανάλυση του περιεχομένου του από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Συνολικά, δώδεκα φάκελοι, μαζί με αυτόν που προκάλεσε πανικό χτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, με παραλήπτες τους πρυτάνεις και με χώρα αποστολής την Ινδία.

 

 

H δημοφιλής αγρότισσα υποψήφια στην Κορινθία

Previous article

Ενίσχυση της Αστυνομίας και αξιοποιήση του στρατοπέδου ζήτησαν από την Υπουργό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.