5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάγωσαν οι μαθητές – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου Κορινθίων

0

Όχι ένα, όχι δύο αλλά οχτώ χρόνια  με αμέτρητα έγγραφα αιτήματα και τηλεφωνήματα προσπαθεί τόσο η διεύθυνση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να ακουστούν στο δήμο Κορινθίων (τεχνικές υπηρεσίες) ότι ο λέβητας θέρμανσης του σχολείου πρέπει να αντικατασταθεί λόγω κακής λειτουργίας, επαναλαμβανόμενων βλαβών και επικινδυνότητας λόγω εκρήξεων και φωτιάς.

Ο κος Πνευματικός ισχυρίζεται πως έχουμε ένα δήμο με γεμάτα ταμεία που όμως αρνείται να ξοδέψει ένα μικρό  ποσό για την ασφάλεια και την θέρμανση των μαθητών δημοτικού σχολείου. Μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων,  μετά από έκκληση της διευθύντριας του Σχολείου, υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου έλεγξε τον καυστήρα και αποφανθεί πως δεν έχει πρόβλημα, παρόλο τα μπαμ μπουμ και τον καπνό που έβγαζε.

“Με πρόχειρες επισκευές συντηρούν κακήν κακώς έναν καυστήρα 40 ετών που μία φτιάχνει, δέκα χαλάει”, καταγγέλουν γονείς μαθητών

Σήμερα Τετάρτη 9/1 που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, ο καυστήρας υπολειτουργεί με αποτέλεσμα το σχολείο να μοιάζει με ψυγείο ενώ παράγει επικίνδυνο καυσαέριο. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου πριν λίγη ώρα επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον δήμαρχο Κορινθίων κο Πνευματικό για να παραπονεθεί για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολείο, την 8ετή αδιαφορία και να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση του συστήματος θέρμανσης.

Ο δήμαρχος με το γνωστό ειρωνικό του τρόπο όχι μόνο δεν καθησύχασε τους γονείς αλλά τους εξαγρίωσε κιόλας προσβάλλοντάς τους και αμφισβητώντας τις προθέσεις τους. “Δεν θα μας πείτε εσείς αν πρέπει ή όχι να αλλάξουμε τον λέβητα”, είπε στο σύλλογο. “Θα στείλω δικό μου άνθρωπο να τον ελέγξει αύριο”.

 Αύριο. Δηλαδή όχι σήμετα. Και αύριο οι μαθητές θα επιστρέψουν σε παγωμένες αίθουσες.
Πολύ πιθανόν, όπως πληροφορηθήκαμε, οι γονείς να κλείσουν διαμαρτυρόμενοι το σχολείο.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα με το 8Ο Δημοτικό Σχολείου Κορίνθου έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη άσχημη κατάσταση των σχολικών κτιρίων στο δήμο Κορινθίων και την προκλητική αδιαφορία και αναδιοργάνωση της δημοτικής αρχής.

Σ.Σ. Κύριε δήμαρχε για να μην λέτε ότι δεν γνωρίζετε, πάρτε παρακάτω μια ιδέα από την κατάσταση που επικρατεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και λάβετε υπόψη σας ότι αν έχουν γίνει κάποια έργα έχουν γίνει χάρη του δραστήριου Συλλόγου Γονέων που με την οικονομική ενίσχυση των γονέων, από ιδιωτικές χορηγίες αλλά και με διάφορα events που διοργανώνουν για να συγκεντρώσουν χρήματα προσπαθούν να παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Εικόνες ντροπής από το εσωτερικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Οι βρύσες αλλά και οι τουαλέτες του 2ου ορόφου που θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των μαθητών δεν λειτουργούν λόγω υδραυλικής βλάβης

Τα φώτα του διαδρόμου είναι τα περισσότερα σπασμένα

Πέρασε στην αιωνιότητα ένας σημαντικός λόγιος με καταγωγή από την Κορινθία

Previous article

Tα δύο νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ που προκηρύχθηκαν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.