1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Νανόπουλος “αδειάζει” τον Πνευματικό για τα “έργα του”

0

Ο Βασίλης Νανόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων, προέβει σε δηλώσεις σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται, ανακοινώνονται ή οικειοποιούνται από τον δήμο Κορινθίων και τον δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό το διάστημα πρίν τον εκλογών.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κος Νανόπουλος,  “στο δήμο Κορινθίων το τελευταίο διάστημα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου 2109 , βλέπουμε να ξεκινούν έργα . Έργα που δεν έγιναν μέσα στην θητεία αυτής της δημοτικής αρχής αλλά κατά πάγια εκλογική τακτική ανακοινώνονται και ξεκινούν λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κατέθεσε στο sfedona.gr μερικές παρατηρήσεις του με αφορμή και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμούγια το 2019  που ήδη έπρεπε να έχει ψηφιστεί όπως μας τόνισε.

“Τα έργα που γίνονται επι των ημερών του σημερινού δημάρχου δεν είναι έργα αποκλειστικά δικά του τουλάχιστον στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Αναγνωρίζω την συμβολή του σε αυτά αλλά πρέπει να μην υπάρχουν οι υπερβολές της αποκλειστικότητας των έργων και της πατρότητας τους .

Όποιος και να ήταν δήμαρχος στην Κόρινθο  τα χρήματα του προγράμματος Φιλόδημος θα γίνονταν (έργα για παιδικές χαρες κλπ.) έτσι γίνεται σε ολη την Ελλάδα όχι μόνο στην Κόρινθο.

Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση πχ για την άρδευση με το νερό του βιολογικού καθαρισμού είναι έργο κυρίως της κυβέρνησης .

Έργα της περιφέρειας γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στα όρια του δήμου αφού είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας πχ η διαδικτυωση των δικτύων ύδρευσης .

Ολα αυτά τα έργα και αλλά πολλά – με λίγες εξαιρέσεις -τα ψήφισε και η αντιπολίτευση, ήταν ομόφωνες οι περισσότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου”.

Ο Βασίλης Νανόπουλος επισήμανε ότι η Συμμαχία Πολιτών ως αντιπολίτευση κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια κάνει συχνά προτάσεις για έργα. Γραπτώς κάνει προτάσεις στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Προτείνει έργα για την Κόρινθο και τα χωριά του δήμου με προτεραιότητες που συζητάνε με τα τοπικά συμβούλια και φορείς πράγμα που κακώς δεν κάνει ο δήμος .

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει τα όσα αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Κορινθίων γι΄αυτά που θεωρεί ουσιαστικά μεγάλα έργα και που μπορούν να αλλάξουν την οικονομία του δήμου.

“Για να μη συνεχίσει να είναι ο δήμος, δήμος των μεγάλων χαμένων ευκαιριών.

Λείπει το έργο που θα επιτρέψει να υπάρχει πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε κάθε σπίτι του δήμου και κυρίως σε Λέχαιο-  Περιγιάλι – Άσσο και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Λείπει το επιχειρηματικο πάρκο που θα φέρει νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Λείπει το έργο της αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση .

Λείπει η αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς που θα ξαναδώσει ζωή στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και τα τονώσει τα γειτονικά καταστήματα .

Λείπει η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, λείπει το σχέδιο για την αξιοποίηση μέρους του πρώην στρατοπέδου, λείπει η μαρίνα στο λιμάνι της Κορίνθου και άλλα πολλά.

Κυρίως όμως λείπει η στρατηγική σκέψη και στόχευση για το δήμο . Τα έργα πρέπει να υπηρετούν στρατηγικούς στόχους και να συνδέονται  με ολοκληρωμένα σχέδια που δεν υπάρχουν σήμερα “.

Στην ερώτηση που έκανε το sfedona.gr προς τον κ.Νανόπουλο για το πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε με νόημα:
“Επιμένω να λέω ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο δήμο Κορινθίων με νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και νέες πρακτικές διοίκησης . Καλή Χρονιά σε όλους”.

 

Κίνητρα για την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή και την κυκλική οικονομία

Previous article

“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ” πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Δερβενίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.