5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο χιονιάς έφερε προβλήματα στην Ορεινή Κορινθία

0

Ποδαρικό έκανε το 2019 με ισχυρή χιονόπτωση στην Καστανιά, την Γκούρα, τη Στυμφαλία, το Κλημέντι, το Καίσαρι, τη Βελίνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

Στους δρόμους βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθία,κάνοντας υπέρμετρη προσπάθεια να διατηρήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς.

Οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν πως σε πολλά σημεία λόγω του παγετού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία Κορινθίας διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνo με αντιολισθητικές αλυσίδες:
Από 14ο χλμ και άνω Επ.Οδ.Ξυλοκάστρου- Τρικάλων
Από 1ο χλμ και άνω Επ.Οδ.Τρικάλων-Καρυάς

Χωρίς ρεύμα

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοί  του πρώην Δήμου Φενεού και εκατοντάδες επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής είναι η διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών ζημιών που προκάλεσε ο χιονιάς στο δίκτυο. Από το πρωί της Πρωτοχρονιάς μέχρι και αυτή την ώρα (2/2/2019, 9.20 π.μ.) δεν έχει αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, έκανε έκκληση στη Δ.Ε.Η. να ενισχύσει με τους μηχανισμούς και τα κλιμάκιά της στην περιοχή του Φενεού που είναι χωρίς ρεύμα.

Δεδομένης της χιονόπτωσης σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης,  ενημερώνει τους πολίτες ότι οι μηχανισμοί της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με  συναρμόδιες υπηρεσίες.

Παρότι το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτό, συστήνεται στους οδηγούς να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες στις περιοχές όπου παρατηρείται χιονόπτωση, ιδιαίτερα στην περιοχή του επαρχιακού δικτύου Τρίκαλα -Καρυά, Γκούρα -Καρυά και Τρίκαλα -Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί το βράδυ, λόγω παγετού στο  δίκτυο. Κάθε περιττή μετακίνηση είναι συνετό να αποφευχθεί.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κάνει έκκληση στη Δ.Ε.Η. να ενισχύσει με τους μηχανισμούς και τα κλιμάκιά της τις περιοχές όπου αντιμετωπίζουν βλάβες στην ηλεκτροδότηση και ιδιαίτερα στην περιοχή του Φενεού, όπου το πρόβλημα είναι πολύ εντονότερο.

Κόρινθος: Ανεγκέφαλοι βάζουν φωτιές στους κάδους ανακύκλωσης

Previous article

Κατέβασαν την τζαμαρία του Ριχάρδου στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.