ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GRΥΓΕΙΑ

“Ο ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΗΣ” ζωντανεύει στο Λουτράκι

0

Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία ζωντανεύει σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου με κούκλες διαφόρων τύπων και στοιχεία μαύρου θεάτρου.

“Ο ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΗΣ”
Πέμπτη 27 κ Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2018, 6μ.μ

στον πολιτιστικό χώρο Μελαγκάβι-Λουτράκι
Παράσταση

Ο Τσουρεκάκης ,είναι ένα γλυκό Τσουρέκι που έφτιαξε η Κυρά Καλή τα Χριστούγεννα από το ζυμάρι που της περίσσεψε από τα Χριστόψωμα.Ο Τσουρεκάκης όμως ζωντανεύει και τραγουδά:
“Μπαμπάς μου είναι ο φούρναρης
φουρνάρισα η μαμά μου
αδέλφια μου όλα τα ψωμιά
και η γη η προγιαγιά μου”
Και ξεκινά να γνωρίσει τον κόσμο. Στο ταξίδι του μέσα στον σκληρότερο χειμώνα , κάθε συνάντηση είναι μια αφορμή για δράση και ο Τσουρεκάκης δρα απλά , ανθρώπινα , με γενναιοδωρία, ακολουθώντας τον νόμο της ζωής που θέλει όλα τα πλάσματα πάνω στη γη να συνδέονται με δεσμούς αδελφοσύνης και αγάπης.Τους βοηθά όλους δίνοντας κ από ένα κομματάκι από το καπέλο του ή το σοκολατένιο του παλτό.Στο τέλος μένει μόνο το χρυσό φλουρί που είχε στο μέρος της καρδιάς.Αυτό το βρίσκει μια φτωχή γιαγιά και αγοράζει υλικά κ φτιάχνει και άλλα Τσουρεκάκια .Τα μοιράζει σε όλο τον κόσμο ..Ετσι ο Τσουρεκάκης χορταίνει όλο τον κόσμο,αλλά δεν πεθαίνει ποτέ!!!

Διασκευή παραδοσιακού παραμυθιού : Γ.Κώνστας, Χρ. Σακελλαράκη, Μ. Αναγνωστοπούλου.
Κατασκευές (κούκλες -σκηνικά) : Χριστίνα Σακελλαράκη κ΄Δημήτρης Κουτάνζης οι οποίοι κούκλο-παίζουν και αφηγούνται κατά την διάρκεια της παράστασης.

Ένα ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι ζωντανεύει στο Θέατρο Περιγιαλίου

Previous article

Τα παιδιά φτιάχνουν το καραβάκι που θα στολίσει την βασιλόπιτα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.