ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του έργου e-sisifos.gr

0

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους,  πραγματοποιήθηκε χθες  Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στις 6 μμ, η εναρκτήρια ημερίδα του προγράμματος
e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο συντονιστής του έργου αλλά και εκπρόσωπος της RapMedia, κ.Ραψωματιώτης Δημήτρης με ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ χαιρέτισαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που είναι εταίροι στο πρόγραμμα, ο κ.Κατσής Αθανάσιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής και η κα Νικολέττα Γεωργογιάννη, εκπρόσωπος της BestCybernetics.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: κ.Πιτσάκης Παναγιώτης,Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ.Παπαφωτίου Απόστολος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παραθέτοντας και τις δικές του ευχές, και η κα Καλλίρη Μαρία Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Βέλου- Βόχας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου, από την κα Γιώτη Πολυξένη, εκπρόσωπο του έργου από την Ραπ Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας Ο.Ε, την κα Δέσποινα Τσακίρη ,καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής & Επιστημονικά Υπεύθυνη του έργου για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον κ. Μάκη Ζώντο ,τεχνικό υπεύθυνο του έργου από την BestCybernetics MON. I.K.E

Στο έργο προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης/portal, με το όνομα e-sisifos.gr, ως μέσο ανάδειξης και διάχυσης του λαϊκού πολιτισμού της Κορινθίας, που συνδυάζει την τεχνολογία με την αγάπη για τη λαογραφία, τη μουσικοχορευτική παράδοση, την τέχνη και γενικότερα τον πολιτισμό.

Οι εταίροι ενημερώνοντας  σχετικά με τον ρόλο τους στο έργο, τόνισαν πως είναι ένα έργο καινοτόμο.

Η παρέμβαση του κ.Δουλαβέρα Αριστείδη  τ. Αν.Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήταν πολύ σημαντική, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και την πρωτοπορία του έργου.

Ακολούθησαν, ομιλίες από εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων παρουσιάζοντας  το έργο τους και καταθέτοντος τις δικές τους προτάσεις για την υλοποίηση του έργου.

Τον λόγο πήραν, η καΖάρκου Κατερίνα, Πρόεδρος του Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας «ΘΥΑΜΙΣ», ο κ.Χωρίκης Παναγιώτης, Φιλόλογος-Λαογράφος και Χοροδιδάσκαλος, η κα Ευστρατιάδου Βασιλική από την Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, η κα Άννα-Μαρία Σακελλαρίου, Πρόεδρος Χορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Άσου «Η ΡΕΑ», ο κ. Παπαντωνίου Αντώνης, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Στεφανίου, η κα Λιμιάτη Μαργαρίτα, Γραμματέας Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού και η κα Αθανασούλη Γιώτα, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον έργο, αλλά και όλων των παρευρισκόμενων, για καλή επιτυχία στην καινοτόμα αυτή προσπάθεια.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με το Σωματείο “Φίλοι Αρχαίας Τενέας”

Previous article

Προκλήσεις & Ευκαιρίες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.