5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εθελοντική δράση Κτηνιάτρων στο Λουτράκι

0

Κατά την διάρκεια δύο ημερών (1ης & 2ας Δεκεμβρίου 2018) περισυλλέγησαν και παρασχέθηκαν κτηνιατρικές υπηρεσίες σε συνολικά (42) αδέσποτους σκύλους και σε (18) γάτες, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο, παράλληλα με το τρέχον Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς 2018-2019, στην μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στην προστασία της δημόσιας υγείας, από τη μετάδοση ζωοανθρωπονόσων, αλλά και στην αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας της πόλης μας και ολόκληρου του Δήμου.

Επρόκειτο για την 6η εθελοντική δράση Κτηνιάτρων για την παροχή υπηρεσιών καταγραφής, ηλεκτρονικής σήμανσης, στείρωσης και εμβολιασμού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που διαβιούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Η εν λόγω δράση διεξήχθη από την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Κ.Δ.Κ.Ε.), σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο, Κορινθιακή Προστασία Αστικής Πανίδας (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) «Αδέσποτη Πνοή» Παράρτημα Λουτρακίου, τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνιάτρους, της κας Μπελιβάνη Μαρίας και του κ. Λέκκα Ιωάννη οι οποίοι παραχώρησαν τα Κτηνιατρεία τους.

Παρόντες σε αυτή την προσπάθεια με ενεργή συμμετοχή ήταν επίσης εργαζόμενοι του Δήμου, εκπρόσωποι της αρμόδιας υπηρεσίας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας.

Σημαντική η στήριξη της CLUB HOTEL KAZINO LOUTRAKI που φιλοξένησε δωρεάν τους κτηνιάτρους – μέλη της Εθελοντικής Δράσης Ελλάδος(Μ.Κ.Ο.).

Μέσω της ευγενικής χορηγίας τους, συνέβαλαν στην διεξαγωγή της εν λόγω δράσης του δήμου, που αφορά τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

 

Δημ. Ραψωματιώτης: Πώς γίνεται κάποιοι να μπορούν να κυκλοφορούν καμαρωτοί, όταν εκμεταλλεύτηκαν, κορόιδεψαν …

Previous article

Οι γιορτές έρχονται! Προσοχή σε λανθασμένες κινήσεις και επιλογές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.