1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πως πρόβαλλαν ΜΜΕ και social τα εγκλήματα που μας απασχόλησαν

0

Συνεδρίασε στη Βουλή η Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε οι προσκεκλημένοι φορείς και τα μέλη της Επιτροπής ανέπτυξαν τις θέσεις τους γύρω από τα κύρια ζητήματα που αφορούν στη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με μια αναφορά στα εγκλήματα του τελευταίου διαστήματος:

«Η δολοφονία του PetritZifle στην Κέρκυρα που όπως φέρεται στη δικογραφία είναι από μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, και συνδέεται για το ρατσιστικό κίνητρο με τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, την δίκη για την οποία παρακολουθήσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα και που σε πρώτο βαθμό αποφασίστηκε ότι εκτελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο από μέλη της Χρυσής Αυγής. Επομένως, αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, τα οποία πρέπει, να τ’ αναδεικνύουμε. Τα Μέσα Ενημέρωσης, προφανώς, και δεν αναφέρθηκαν ούτε έδωσαν τη βαρύτητα που πρέπει, όμως δείχνουν την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης όλων μας, της εγρήγορσης και ότι πλέον δε μπορεί κανένας να είναι ήσυχος, όταν βλέπουμε αυτές τις ενέργειες να γίνονται γύρω μας.

Θέλω να πω και για την Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο, τη φοιτήτρια η οποία κι αυτή δολοφονήθηκε, και η οποία σκυλεύτηκε μετά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Και βέβαια, είναι και η περίπτωσή του Ζακ Κωστόπουλου, όπου τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαπόμπευσαν ένα νεκρό, έναν άνθρωπο ο οποίος είχε μια διαδρομή στα δικαιώματα.Κι εκεί κατέρρευσαν όλοι οι μύθοι, οι οποίοι αρχικά παρουσιάστηκαν. Να μην ξεχνάμε σ’ αυτή την αίθουσα και αυτοί που μας ακούν, ότι όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, οι πρώτες αντιδράσεις των μέσων ήταν ότι «δολοφονήθηκε για οπαδικές διαφορές» κι αυτά βλέπουμε τώρα να επαναλαμβάνονται.

Όποιος νομίζει ότι αυτός που αγωνίζεται ή διεκδικεί ή είναι διαφορετικός, δεν θα πληγεί από αυτούς, είναι πολύ γελασμένος. Κινδυνεύουμε όλοι απ’ αυτό και γι’ αυτό πρέπει συντεταγμένα και η Βουλή και η Πολιτεία και το κίνημα ν’ αποκρούσουν στη γειτονιά, στη βάση και σε κάθε ευκαιρία αυτές τις επιθέσεις».

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Δήμαρχο Νεμέας ο πρόεδρος Λεοντίου

Previous article

Τι θέση παίρνει ο Ιατρικός Σύλλογος για το ρεπορτάζ με το φακελάκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.