4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορταστικό παζάρι στο ισόγειο του Γ.Ν. Κορίνθου

0

Οι ένοικοι και το προσωπικό του ξενώνα «Ακεσώ» του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στο εορταστικό παζάρι που θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη και Παρασκευή 13 & 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:30π.μ. – 13:30μ.μ. στο ισόγειο του Γ.Ν.Κορίνθου (απέναντι από το κυλικείο).

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση όλων μας!

Λίγα λόγια για τον ξενώνα «Ακεσώ»

Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Στα πλαίσια του Εθνικού προγράμαμτος «Ψυχαργώς» από τον Ιανουάριο του 2001 ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Κορίνθου ο ξενώνας με την ονομασία «Η Ακεσώ».

Στον ξενώνα φιλοξενούνται σήμερα 14 άτομα με ψυχωσικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με στόχο την επίτευξη επανένταξης και ικανοποιητικής ανεξάρτητης λειτουργίας τους στην κοινότητα

Θεραπευτική ομάδα

Η λειτουργία της θεραπευτικής ομάδας στηρίζεται στην πολύ-κλαδική ομάδα, δηλαδή σε ομάδα εργαζομένων από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι έχουν σαφή, διακριτά καθήκοντα του κλάδου από τον οποίο προέρχονται, χωρίς ωστόσο να αποτελούν αυτά και τις μόνες υποχρεώσεις τους.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από : ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, έναν διοικητικό υπάλληλο και τις εκπαιδεύτριες των εργαστηρίων επαγγελματικής κατάρτισης (κεραμικής, ραπτικής και χειροτεχνίας).

Παράταση προγράμματος για 5.500 άνεργους πτυχιούχους

Previous article

Πότε θα ανοίξει ξανά ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Νεμέας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.