ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παράταση κέρδισαν οι παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας

0

Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2019 θα μπορούν να παραδώσουν οι παραγωγοί την ξηρή κορινθιακή σταφίδα σοδειάς στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Πρόκειται για αίτημα των ίδιων των παραγωγών, καθότι η εν λόγω προθεσμία λήγει σύμφωνα με την αρχική Υπουργική Απόφαση (1571/62616/ 2017) στις 30 Νοεμβρίου και δεν είχαν αρκετό χρονικό διάστημα για να διαπραγματευτούν το προϊόν τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ.

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει:

«Μετά από παρεμβάσεις και συντονισμένες κινήσεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίσαμε την παράταση της προθεσμίας για την συνδεδεμένη ενίσχυση στην κορινθιακή σταφίδα μέχρι τις 31/01/2019. Η παράταση αυτή ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα με Απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται ένα βασικό αίτημα των παραγωγών της Κορινθίας, και όχι μόνο, για την ολοκληρωμένη και με τους καλύτερους δυνατούς όρους παράδοση της αποξηραμένης κορινθιακής σταφίδας, ενός από πιο σημαντικά γεωργικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας».

Το τρίμηνο έφυγε και τα σχολικά γεύματα ακόμα δεν ήρθαν

Previous article

Νέοι και νέες bartenders διαγωνίζονται στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.