ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τρίμηνο έφυγε και τα σχολικά γεύματα ακόμα δεν ήρθαν

0

Έφυγε το πρώτο σχολικό τρίμηνο και στην Κορινθία ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών σε δημοτικά σχολεία. Κατανοούμε πως πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σχετικά με τον ανάδοχο του έργου όμως ας αναλογιστούν κάποιοι και ας επιταχύνουν τουλάχιστον τη διαδικασία γιατί η «πείνα» δεν ξεγελιέται εύκολα.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο στην Κορινθία έχει γίνει ένσταση στην εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό από άλλη «ανταγωνιστική» εταιρεία. Μιλάμε για επιχειρήσεις και βιωσιμότητα οπότε είναι σεβαστό αλλά πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη ευαισθησία καθώς όσο χρονοτριβούν οι διαδικασίες κάποια παιδιά πεινάνε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με αφορμή πολλά περιστατικά που οι εκπαιδευτικοί είχαν επισημάνει και είχαν καταγγείλει τα παραπάνω περιστατικά.

« Επειδή τα σχολεία αποτελούν την «αυλή της γειτονιάς» οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν περισσότερο ίσως από τον καθένα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ανθρωπιστικής κρίσης διότι «ζουν» με τα παιδιά και γνωρίζουν τον κοινωνικό περίγυρο και τις ανάγκες του. Επιπλέον,  επειδή το σχολείο αποτελεί το δεύτερο σπίτι των παιδιών και οι σχέσεις των εκπαιδευτικών με τους μαθητές δεν είναι μόνο διδάσκοντα και διδασκόμενου, αλλά αποτελούν «παιδιά τους» , σχεδόν όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων πήραν πρωτοβουλίες συγκέντρωσης τροφών , αλλά και πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών που την είχαν απόλυτη ανάγκη. Ταυτόχρονα διεκδίκησαν λύσεις άμεσες ώστε να σταματήσουν να βλέπουν παιδικά μάτια και σώματα υποσιτισμένα».

Η μαθητική πορεία “προδόθηκε” στα συνθήματα

Previous article

Παράταση κέρδισαν οι παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.