5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τάσος Αναγνώστου: Με ενδιαφέρει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι

0

Πριν λίγες μέρες μια παρέα παλιόφιλων από την Κόρινθο, βαρέθηκε να γκρινιάζει για τα όσα στραβά βλέπει στην πόλη μας και να κάθεται αμέτοχη μέχρι κάποιος,  κάπου, κάποτε να τα διορθώσει  και έτσι αυθόρμητα και αληθινά (όπως παίρνονται οι αποφάσεις στις παρέες) είπε: «Ρε δεν το κάνουμε εμείς;

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η πρωτοβουλία «Κόρινθος S.O.S.», γιατί μεταξύ μας τώρα η πόλη σε πολλούς τομείς  χρήζει άμεσης επέμβασης  που μια ειδική ομάδα κομάντο θα ήταν πιο αποτελεσματική αλλά ok μια εθελοντική ομάδα είναι μια καλή αρχή. Βεβαίως σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα, γι΄αυτό ενημερωθείτε περισσότερο στο FB στη σελίδα «Κόρινθος S.O.S.» , … Ναι,  σε σένα το λέω που κάνεις τον αδιάφορο ή που λες ότι δεν προλαβαίνεις… Η πόλη σε χρειάζεται!

Και για να σε πιάσω στο φιλότιμο θα σου πω πως η ιδέα έπεσε στο τραπέζι  από έναν Κορίνθιο, που μένει Αθήνα και κάθε ΣΚ κατεβαίνει στη γενέτειρα. Ο Τάσος Αναγνώστου, γνωστός «ανακατωσούρας» ήρθε για να μας σηκώσει από τον καναπέ μπας και σουλουπώσουμε λιγάκι την πόλη μας.

«Ξεκινάμε την πρώτη μας δράση την Κυριακή. Τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου, όλη η προβλήτα είναι γεμάτη σκουπίδια και φερτά υλικά (ξύλα κτλ). Ένας όμορφος χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους που όμως δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα έπρεπε»

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στην προβλήτα  με άνετα ρούχα και θετική διάθεση. Αν κάνει παλιόκαιρο εννοείτε πως η δράση θα αναβληθεί και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Μπαζώματα Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο

«Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε μια ομάδα δράσης μακριά από κάθε είδους πολιτική. Δεν τίθεται εναντίον του τωρινού ή του εκάστοτε Δημάρχου. Δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν κάνει κάτι ο Δήμος, η περιφέρεια, το λιμενικό, το ΤΣΑ, το ΤΕΒΕ, η πολεμική αεροπορία κλπ. Με ενδιαφέρει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι. Θα χρειαστούμε την βοήθεια φίλων σε αυτό»

Ο Τάσος Αναγνώστου ήρθε σε επαφή με τον αντιδήμαρχο καθαριότητάς Χρήστο Μελέτη και απόσπασε την υπόσχεσή του για ουσιαστική βοήθεια την Κυριακή.

«Ο κος Μελέτης υποσχέθηκε με μεγάλη χαρά μάλιστα, ότι θα μας βοηθήσει με μηχανήματα καθαριότητας, φορτωτή, καθώς και το μηχάνημα που καθαρίζει τους δρόμους, το οποίο θα περάσει από το κάτω μέρος της προβλήτας μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και θα καθαρίσει το κομμάτι του πεζόδρομου. Η δράση η δική μας θα είναι στο να μαζέψουμε τα ξύλα και τα άλλα απορρίμματα , τα οποία βρίσκονται στο χώρο ανάμεσα στον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο και τα ξύλα τα οποία βρίσκονται στα βράχια και την προβλήτα. Θα ανεβάσουμε τα ξύλα και θα τα στοιβαξουμε σε σωρούς και τα δημοτικά αυτοκίνητα θα έρθουν να τα πάρουν. Επίσης ο κύριος Μελέτης υποσχέθηκε ότι θα φέρει τα υλικά όπως σακούλες και ότι άλλο χρειαστεί για να μαζέψουμε τα ξύλα, ο κύριος Γιάννης Εγγλέζος θα φέρει καθαριστικά και γάντια. Δεν θα χρειαστούν σκούπες γιατί όπως σας είπα ο δήμος μας παρέχει το ειδικό όχημα σκούπα».

Το κίνητρο για αυτή την πρωτοβουλία πηγάζει αποκλειστικά από την αγάπη για την πόλη.

«Δεν θα δείτε το όνομα μου σε κανέναν συνδυασμό που πυρετωδώς ετοιμάζονται αυτή την περίοδο»

Υπάρχουν όμως και τα πρόσωπα που σε ανύποπτο χρόνο μας ενέπνευσαν…

«Πριν μερικά χρόνια μπαίνοντας στο γραφείο ενός φίλου αντιδημάρχου, είδα έναν άνθρωπο ενθουσιασμένο να κρατά στα χέρια του μια μακέτα (πρόχειρη, να σκεφτείτε ότι οι κολώνες ήταν φτιαγμένες με οδοντογλυφίδες πάνω σε πλαστελίνη). Απεικόνιζε την ανάπλαση της ακτογραμμής από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Συνοικισμό. Μου την παρουσίασε με καμάρι, με θέρμη, με κάθε λεπτομέρεια, με αγάπη για το κάθε τι που αντιπροσώπευε αυτή η μακέτα. Στα μάτια του πράγματι είδα ακριβώς αυτό που ονειρευόταν.
Και ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ έγινε πραγματικότητα. Χρειάστηκε φυσικά να περάσει και αυτός πολλές δυσκολίες (καταγγελίες , αυτόφωρα κλπ) για την υλοποίηση του αλλά ΕΓΙΝΕ. Και είδαμε μια καλύτερη Κόρινθο. Και ονειρευτήκαμε μια πιο Ευρωπαϊκή πόλη. Νιώσαμε ότι μαζί με τους πεζόδρομους και τους ποδηλατοδρόμους η πόλη πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα.
Ο Φίλος όμως έφυγε νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων και το όνειρο του βάφτηκε με γκρίζα χρώματα. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο γκρίζο, σχεδόν μαύρο.
Εγώ συμπολίτες δεν θα το ανεχτώ άλλο»

Κόρινθος: Καβγάς με όπλα και πέτρες μπροστά σε 5 ανήλικα παιδιά

Previous article

Η μαθητική πορεία “προδόθηκε” στα συνθήματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.