1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κόρινθος: Καβγάς με όπλα και πέτρες μπροστά σε 5 ανήλικα παιδιά

0

Ο  10χρονος Κωνσταντίνος εμφανίστηκε στο σχολείο με ένα μεγάλο σημάδι σχεδόν από άκρη σε άκρη στο κεφάλι του. Δεν έδειχνε ιδιαίτερα ταραγμένος. Ίσως και να το έκρυβε ή απλά έχει συνηθίσει τόσο που δεν τον ενοχλεί πια.

Έτσι και αλλιώς δέκα χρόνια τώρα από την στιγμή που ήρθε στη ζωή μαζί με την δίδυμη αδερφή του, τα πράγματα έτσι πάνε… απλά κάποιες μέρες είναι άσχημες και κάποιες λίγο χειρότερες. Η μητέρα τους χώρισε γρήγορα και με άσχημο τρόπο από τον βιολογικό τους πατέρα και ήρθε ο δεύτερος γάμος που και αυτός δεν έμελλε να έχει βίο ανθόσπαρτο. Μαζί ήρθαν ακόμα τρία παιδιά . Ήρθαν ναρκωτικά, βία, φασαρίες  και ένα περιβάλλον ακατάλληλο για 5 μικρά παιδιά.

Όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, στην περιοχή της Αγιά Άννας Κορίνθου. Το γνωρίζει όλη η γειτονιά, το γνωρίζει η πρόνοια, η αστυνομία, …

Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, τη μέρα που ο Κωνσταντίνος απέκτησε το σημάδι και ευτυχώς γλύτωσε από τα χειρότερα, τα πράγματα αγρίεψαν επικίνδυνα, η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και έπρεπε να επέμβουν οι αστυνομικοί που κατέφθασαν έξω από το σπίτι με δυο περιπολικά μετά από κλήση των γειτόνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που μένουν σε γειτονικά σπίτια, ο νέος σύζυγος της γυναίκας είναι Ρομά και στο μικρό φτωχικό σπίτι με τα πέντε ανήλικα παιδιά (από μηνών μέχρι 10 ετών) μπαινοβγαίνουν συνεχώς συγγενείς και φίλοι ενώ οι καβγάδες και το ξύλο είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αυτή την φορά βγήκαν όπλα, αλληλοεκτοξεύτηκαν πέτρες και ξύλα, ένα από αυτά προσγειώθηκε στο κεφάλι του 10χρονου και έτσι έγινε το σημάδι που αναφέρουμε παραπάνω.

Οι γείτονες καταγγέλλουν πως τα παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ρακένδυτα, πολλές φορές τα έχουν δει να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών, ενώ οι γονείς εισπράττουν τα επιδόματα για τα 5 παιδιά και καθημερινά τους βλέπουν να αγοράζουν καφέδες και τσιγάρα από το μαγαζάκι της γειτονιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του 8ου Δημοτικού Σχολείου (που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι) έχουν πραγματικά σκύψει πάνω από αυτά τα παιδιά (έμμεσα ή άμεσα)  κυρίως τα δίδυμα που φοιτούν στην Πέμπτη τάξη του σχολείου. Προσπαθούν να φοιτούν τουλάχιστον. Όταν οι γονείς δεν τα αφήνουν σπίτι για να προσέχουν τα μικρότερα παιδιά ενώ αυτοί απουσιάζουν.

Η Πρόνοια έχει επισκεφθεί πολλές φορές το συγκεκριμένο σπίτι κατά περίεργο τρόπο τις συγκεκριμένες μέρες όλα δείχνουν διαφορετικά. Τα παιδιά καθαρά και ντυμένα, το σπίτι καθαρό, … Το «Χαμόγελο του Παιδιού» γνωρίζει. Βασικά όλοι γνωρίζουν, το θέμα είναι τι κάνουν ή τι θα κάνουν προτού αυτές οι πέντε ζωές καταστραφούν ολοκληρωτικά.

Πιστεύω ακράδαντα  ότι τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς ακόμα και αν δεν είναι οι καλύτεροι. Σε αυτή την περίπτωση όμως αμφιβάλλω αν υπάρχουν γονείς…

Κόρινθος : Ο Χρήστος Ντέντης προσκαλεί παιδιά και εφήβους σε χορό

Previous article

Τάσος Αναγνώστου: Με ενδιαφέρει να κάνουμε ΕΜΕΙΣ αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.