ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Τα πουλιά που κέρδισαν Champion … στον διαγωνισμό της Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ

0
Στο Βραχάτι, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Μπιτσάκου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018 η 4η έκθεση – διαγωνισμός οικόσιτων πτηνών ράτσας. Την διοργάνωση ανέλαβε η Κορινθιακή Λέσχη Εκτροφέων Οικόσιτων Πτηνών Αναψυχής Συντροφιάς (Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ.) που είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (COM).

Άψογη η φετινή διοργάνωση της Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ., κέρδισε θετικά σχόλια και από τους συμμετέχοντες αλλά και από τους επισκέπτες

Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τα πουλιά λειτούργησε ως μαγνήτης για αυτούς τους ανθρώπους που πλέον μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην φροντίδα και την αναπαραγωγή των όμορφων πτηνών. Ο πρόεδρος της λέσχης κος Γιώργος Παναγγέλου Κουκουμέλης  σχολίασε πως στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο πολλών ετών να έχουν οι άνθρωποι  στα σπίτια, στις αυλές ή στα μπαλκόνια κλουβιά με οικόσιτα πτηνά, όμως μόλις τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να αναπτύσσετε στο ευρύ κοινό πιο εξειδικευμένο ενδιαφέρον για αυτό που ονομάζουμε ορνιθοκουλτούρα.

Δύσκολο χόμπι η εκτροφή πουλιών. Θέλει αγάπη, χρόνο και γνώσεις

Αξίζει να αναφέρουμε πως 320 καινούργια πουλιά (καναρίνια, εξωτικά οικόσιτα, ευρωπαϊκά αγριοπούλια, ιθαγενή), εκτροφέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό φορώντας το δαχτυλίδι της ομοσπονδίας. Κριτές του διαγωνισμού οι κ.κ.  Υφαντής Αθανάσιο και Hans Joachim Rein που εκτός από την βαθμολογία που καθόρισε τις διακρίσεις (μετάλλια και βραβεία), έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους εκτροφείς για καλύτερα αποτελέσματα στο δύσκολο χόμπι που έχουν επιλέξει. 1η θέση 91 βαθμούς αχάτης έντονο 1η θέση 90 βαθμούς αχάτης κίτρινο μωσαϊκό 1η & 2η θέση 363 & 361 βαθμ stam Ιζαμπέλλες έντονου & χιονε κίτρινο 1η&2η θέση 91&90 Ιζαμπέλλες μονά έντονο & χιονε κίτρινο 2η θέση 90 βαθμούςαχάτης οπαλ έντονο κίτρινο 1η&2η θέση 90 &91 βαθμούς οπαλ μωσαϊκό κίτρινο 1η θέση 90 βαθμούς Σατινε έντονο κίτρινο 1η θέση 90 βαθμούς τοπαζιο κίτρινο μωσαϊκό Τα πουλιά διαγωνίστηκαν  στη φωνή, δηλαδή ποιο θα κελαηδήσει πιο σωστά σύμφωνα με τα στάνταρτς που έχουν δοθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία (COM), στο χρώμα και τον τύπο δηλαδή τη θέση τους, τη στάση τους. Βραβεύτηκαν τα καλύτερα ανά ράτσα, ανά κατηγορία και φυσικά ένα από τα 320 ανακηρύχθηκε από την κριτική επιτροπή ως το καλύτερο πτηνό της έκθεσης κερδίζοντας το βραβείο Champion. Το βραβείο παράλαβε ο εκτροφέας κος Κουντουμάδης Αργύρης Ο πρόεδρος της Κ.Λ.Ε.Ο.Π.Α.Σ στο τέλος της έκθεσης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην  αλλά και όσους στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία ηθικά, οικονομικά ή προσφέροντας εθελοντική δράση και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμα καλύτερα γεννητούρια.

Απονομή μεταλλίων και βραβείων στους εκτροφείς των πτηνών

 

Φέτος πρωτοτύπησε και στόλισε διαφορετικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Previous article

Κόρινθος : Ο Χρήστος Ντέντης προσκαλεί παιδιά και εφήβους σε χορό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.