1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σταυρέλης: Κατασκευή δικτύου ύδρευσης από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο

0

Στα προγραμματικά έργα του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας” για το δήμο Κορινθίων έρχεται να προστεθεί η υδροδότηση δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου από την Στυμφαλία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης αναφέρει:
“Δέσμευσή μας είναι η υδροδότηση όλης της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου με ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ. Για το σκοπό αυτό η πρότασή μας είναι η κατασκευή δικτύου ύδρευσης από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο, αποκλειστικά για τα Βεληνιάτικα, τον Άσσο, τον Κάτω Άσσο, το Περιγιάλι και το Λέχαιο”.

Αναλυτικά η μελέτη: 

Με το έργο αυτό επιτυγχάνονται δύο στόχοι:

Πρώτον η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κατοίκων και όλων των κοινοτήτων με πόσιμο ποιοτικό και ασφαλές νερό από τη Στυμφαλία

Δεύτερον η εναλλακτική χρήση του δικτύου για τη Κόρινθο σε περίπτωση βλάβης του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού από Στυμφαλία προς Κόρινθο.

Στοιχεία Έργου:

 • Προβλέπεται η κατασκευή μεγάλης υδατοδεξαμενής χωρητικότητας 30.000 κυβικών μέτρων νερού ή δύο δίδυμων χωρητικότητας εκάστης 15.000 κυβικών στην περιοχή μεταξύ Αρχαίων Κλεωνών και Σπαθοβουνίου. Για να γίνει αντιληπτή η σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος αναφέρουμε ότι η σημερινή κεντρική υδατοδεξαμενή της Κορίνθου στο Πεδίον Βολής είναι χωρητικότητας μόλις 6.000 κυβικά. Με τέτοιου μεγέθους δεξαμενή δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε περίπτωση βλάβης του αγωγού στη Στυμφαλία, ούτε και η πόλη της Κορίνθου, ούτε ο υπόλοιπος Δήμος.
 • Προβλέπεται η κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού από το Σπαθοβούνι μέχρι τον Άσσο μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων.
 • Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.500.000 €

(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)

 1. Αίτημα στο Δασαρχείο παραχώρησης χρήσης του αναγκαίου χώρου για την κατασκευή της υδατοδεξαμενής (1 μήνας) ή αγορά αγροτεμαχίου σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το Δασαρχείο.
 2. Προσπάθεια ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή άλλης φύσεως χρηματοδοτικό πρόγραμμα από ευρωπαϊκές πηγές ή Δημόσιες Επενδύσεις (6 μήνες)
 3. Σε περίπτωση μη ύπαρξης χρηματοδοτικού προγράμματος θα ζητήσουμε και θα λάβουμε χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή άλλο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 20 χρόνια από το σύνολο των δημοτών του Δήμου, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των δημοτών.
 4. Έγκριση πίστωσης 3.500.000 € προϋπολογισμός μελέτης εκτέλεσης του έργου και καθορισμός χρόνου εκτέλεσης και απορρόφησης πίστωσης (1 μήνας)
 5. Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση περίπου 2.000.000 €
 6. Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ καθορισμού όρων, Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες)
 7. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου (10 μήνες)
 8. Παράδοση έργου προς χρήση 2 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.

Αν πηδάς από κανάρα σε κανάρα διάλεξε τουλάχιστον το σωστό συνεργείο

Previous article

Οι Final Act live στο Σταυρό του Νότου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.