1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μισό εκατομμύριο ευρώ για το δίκτυο ύδρευσης του Ξυλοκάστρου

0

Με υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ενεργοποιείται  χρηματοδότηση που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ (497.500,00€) στην ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου. 

Η χρηματοδότηση αυτή εντάσσεται  στις Προσκλήσεις Ι και ΙΙ του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 300 και 350 εκατ. ευρώ, για τους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση των Υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης» και «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» αντίστοιχα.

 «Η σημαντική ανταπόκριση εκ μέρους των δήμων στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφενός ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αφετέρου καθιστά αναμφισβήτητη την αξία του Προγράμματος. Βασικά έργα υποδομών, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες, γίνονται πράξη» επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Έρχεται το πρώτο διαδραστικό περιοδικό στην Κορινθία

Previous article

Οταν ο Τσίπρας πήγε Τρίκαλα και έπεσε το πρώτο χιόνι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.