1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Θανάσης Πισιμίσης: Απ΄την μια μέρα στη άλλη κάποιοι έγιναν λαγοί

0

Με από κοινού ανακοίνωση οι παρατάξεις «Πελοπόννησος Πρώτα» και «Πελοπόννησος Οικολογική» εξήγησαν για την πρόθεσή τους να απέχουν από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η “Νέα Πελοπόννησος”  του Πέτρου Τατούλη έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις μετά την οριστική ρήξη με την Νέα Δημοκρατία.

Δήλωση Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Οι λόγοι αναβολής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόβαλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι προσχηματικοί.

Με απαράδεκτα δημοσιεύματα συνάδελφοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Διαστρεβλώνουν τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου διότι ξεχνούν ότι η πρόσκληση έλαβε χώρα στην προηγούμενη ακριβώς συνεδρίασή του Συμβουλίου. Η καταγραφή αυτή είναι προσβάσιμη στα πρακτικά, τα οποία όποιος το επιθυμεί μπορεί να αναζητήσει.

Παρόλα αυτά, από δημοκρατική ευαισθησία, δεν αποδέχθηκα να γίνει σήμερα η συνεδρίαση και καλώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 με την ίδια ημερήσια διάταξη».

 

Θανάσης Πισιμίσης: Απ΄την μια μέρα στη άλλη κάποιοι έγιναν λαγοί

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης  Πισιμίσης δήλωσε: “…. Οι παρατάξεις καλά κάνουν. Είναι πολιτικό το παιχνίδι που παίζουν αλλά κρίμα για κάποιους ελάχιστους δικούς μας φίλους, πρώην συναγωνιστές μας, που από τη μια μέρα στην άλλη έγιναν λαγοί. Δεν κατάλαβα δηλαδή, τι το πέρασαν εδώ; Βουλή των Ελλήνων;

Εδώ είναι Περιφερειακό Συμβούλιο. Εδώ ο πελοποννησιακός λαός μας ψήφισε για το έργο που έχουμε αυτή την στιγμή και εκτελούμε. Η συμπεριφορά αυτή δηλώνει πολιτικά παιχνίδια… Δεν κατάλαβα πόσο πιο πολύ νεοδημοκράτες είναι αυτοί από μένα ή από τους άλλους δικούς μας στην Περιφέρεια;

Αυτοί οι κύριοι οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα. Είμαι κάθετος. Τι θα πει ανεξαρτητοποιούμε; Βουλή είναι εδώ; Δεν είναι Βουλή. Εδώ είναι Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ταχύτερο  να παραιτηθούν. Να έρθουν οι αμέσως επόμενοι για να ολοκληρώσουμε το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

 

Νέα Πελοπόννησος «Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την Πελοπόννησο πίσω»

«Μαζί με τους πολίτες συνεχίζουμε το έργο μας»

Από το γραφείο τύπου της “ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”: Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου απέδειξε περίτρανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παραμένει παρούσα, πιστή στο συμβόλαιό της με τους πολίτες και στην εμπιστοσύνη τους. Λογοδοτεί μόνο σε αυτούς για το έργο της, γι’ αυτό γίνεται όλο και πιο δυνατή, γι’ αυτό συνεχώς μεγαλώνει.

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναβλήθηκε μόνο λόγω της δημοκρατικής ευαισθησίας της Νέας Πελοποννήσου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι προσχηματικές αιτιάσεις δεν μπορούν να «προστατέψουν» όσους ψάχνουν άλλοθι για να κρυφτούν από τους πολίτες και να αποφύγουν να πάρουν καθαρή θέση.

Η δημοκρατική μας πολιτική ηθική επιβάλλει οι πολίτες να γνωρίζουν και να καταγράφουν στη μνήμη τους τις απόψεις όλων των παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να κρίνουν αξιόπιστα τη στάση τους.

Στην πορεία της η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου δε στηρίχτηκε και δεν πρόκειται να στηριχτεί σε δεκανίκια, μηχανισμούς και βαρίδια, που ήδη οι πολίτες έχουν αποβάλλει το 2010, το 2014 και θα το κάνουν και το 2019.

Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το έργο μας και να γυρίσει την Πελοπόννησο πίσω, όσες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αν μεταχειριστεί. Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι η τήρηση του συμβολαίου που έχουμε συνάψει με τους πολίτες και οι αρχές και οι αξίες της διακήρυξής μας του 2010. Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου θα συνεχίσει μαζί με τους πολίτες το έργο της.

 

Πιέσεις στην Ε.Ε. για χάρη των απεγνωσμένων ελαιοπαραγωγών

Previous article

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.