5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την αρχή έκανε το Γυμνάσιο Περαχώρας…

0
Πριν λίγες ημέρες  μαθητές και καθηγητές του Γυμνάσιου Περαχώρας δέχτηκαν τέσσερις ξεχωριστούς καλεσμένους . Η κυρία Αρετή Βασιλειάδου, η κυρία Αναστασία Τσακαλιάρη και ο κύριος Μιχάλης Μίχας δέχθηκαν την πρόσκλησή του σχολείου για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την υπεύθυνη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. Οι κυρίες είναι μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Κορινθίας ΚΟΠΡΑΠ (Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα) ενώ ο κύριος Μίχας είναι κτηνίατρος. Παρουσίασαν κάποια βίντεο που αφορούν την εγκατάλειψη, ενημέρωσαν για το τί προβλέπει ο νόμος σχετικά με περιστατικά κακοποίησης και πιο συγκεκριμένα τί ενέργειες πρέπει να κάνουμε εμείς αν βρεθούμε μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση. Στη συνέχεια συζήτησαν για θέματα όπως ο εμβολιασμός των κατοικίδιων μας και η σήμανσή τους. Οι εκπρόσωποι της ΚΟΠΡΑΠ και ο κτηνίατρος απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών, έλυσαν αρκετές απορίες τους και όλοι μαζί δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία ώστε να ενημερωθούν και για άλλα θέματα που διαμορφώνουν μία σωστή σχέση με τα ζώα και μας κάνουν υπεύθυνους πολίτες.

Υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα – Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου Περαχώρας

Την παράσταση και τις εντυπώσεις όμως έκλεψε ο τέταρτος καλεσμένος που δεν ήταν άλλος από τον αξιαγάπητο Ρεμμύ, τον σκύλο της κυρίας Αναστασίας. Όλοι τον λατρέψανε ενώ και ο ίδιος έδειξε να απολαμβάνει την παρέα των παιδιών και αισθάνθηκε το σχολείο σαν το σπίτι του.

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου… αξίζει αγκαλιές

Ο ρόλος του σχολείου πέρα από την μόρφωση των μαθητών είναι να φροντίσει ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μια σωστή παιδεία. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα και την κακοποίηση των ζώων μπορεί να αλλάξει οριστικά εκπαιδεύοντας σωστά τη νέα γενιά. Όλη μας η καθημερινότητα μπορεί να αλλάξει με αυτόν τον τρόπο. Ευχόμαστε όλα τα σχολεία να ακολουθήσουν ως παράδειγμα την πρωτοβουλία του Γυμνασίου Περαχώρας και να θέσουν ως προτεραιότητά τους να συμβάλλουν στην δημιουργία σωστών και ενεργών πολιτών. Με υλικό από το site του σχολείου

Τι πρότεινε ο Πιέτρης για την επιδότηση των αθλητικών σωματείων

Previous article

Πελοπίδας Καλλίρης: Τα λεφτά δεν επαρκούν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.